27 Οκτ 2017

Συνελήφθη μεγαλοεπενδυτής που θα έσωζε την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

Για κακουργηματική απάτη συνελήφθη ο άνθρωπος που θα εξαγόραζε και θα επαναλειτουργούσε την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (ΕΝΚΛΩ), ο 53χρονος μεγαλοεπενδυτής με το ξένο fund Aiglon SLP από το Λουξεμβούργο.

Το 2012 πούλησε για 135.000 ευρώ φωτοβολταϊκά στην Ηλεία, τα οποία ήταν του «γείτονα»! Διαφήμιζε τη σχέση του με μέλος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας και βρήκε τις προσβάσεις στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, που τον παρουσίαζαν ως «σωτήρα» επενδυτή, ο οποίος θα άνοιγε θέσεις εργασίας, ενώ υπήρξαν σχετικά υποστηρικτικά άρθρα στον Τύπο και συνεντεύξεις μελών της ομάδας εργασίας διάσωσης της κλωστοϋφαντουργίας στην κρατική τηλεόραση.
Σε βάρος του εκπροσώπου της τράπεζας του Παναμά στην Ελλάδα εκκρεμούσε το 16/2015 ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Ηλείας, με το οποίο διατασσόταν η προσωρινή του κράτηση σε περίπτωση σύλληψής του όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος».
Ο 53χρονος συνελήφθη στις 23 Οκτωβρίου στο Λαγονήσι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το ένταλμα αφορούσε την κακουργηματική απάτη και καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 8 μηνών για υπεξαίρεση. Κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου τη Δευτέρα θα μεταχθεί στο Εφετείο Πατρών για να δικαστεί.
Στο πρόσφατο παρελθόν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ότι η επαναλειτουργία της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝΚΛΩ) βρισκόταν σε πολύ καλό δρόμο, ενώ ο «επενδυτής» θα είχε συμμέτοχους κατά 20% και τους εργαζομένους.
Τον περασμένο Μάιο κατατέθηκε -στην αγγλική γλώσσα- στη Γραμματεία του Τμήματος Πτωχεύσεων, προς την εισηγήτρια της πτώχευσης, πρόταση εξαγοράς μέρους της πτωχευτικής περιουσίας ΕΝΚΛΩ από το επενδυτικό fund Aiglon SLP με έδρα το Λουξεμβούργο, με σκοπό να λειτουργήσουν τρεις εργοστασιακές μονάδες σε Μαρώνεια (Κομοτηνή), Ροδόπη (Κομοτηνή) και Στενήμαχο (Νάουσα).
Η πρόταση προκάλεσε τον ενθουσιασμό και την κυβερνητική αισιοδοξία, με επίσημες ανακοινώσεις στελεχών της κυβέρνησης, τα οποία βρίσκονταν σε «ανοιχτή γραμμή» με τον 53χρονο «επενδυτή».
http://arouraios.gr/