15 Σεπ 2013

Ο γιατρός των ΑΝΕΛ

του Γιάννη Θεοδώρου στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ (ΜΕΡΟΣ Β)
Ο γιατρός
Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο περιστατικό που έπεσε στην αντίληψη μας. Ο στενός συνεργάτης του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βαγγέλης Λιάπης, ο ...

αποκαλούμενος γιατρός, εκτός από το ότι εργάζεται ως γιατρός στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει στήσει και τη δική του εταιρεία καθαρισμού "Αττικά Αέναη Καθαριστική", η οποία κάνει δουλειές με διάφορα υπουργεία. Ο κ. Λιάπης διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ με την περιβόητη προκήρυξη του υπουργείου Υγείας, χωρίς ΑΣΕΠ, που είχε εκδοθεί τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές του 2009 και παρά την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, που επέβαλε τη γενική απαγόρευση των πάσης φύσεως προσλήψεων. Το μόνο διαβατήριο πρόσληψης αποτέλεσε η κομματική διαδρομή, καθώς υπήρξε πρώτης γραμμής στέλεχος της ΟΝΝΕΔ κατά την περίοδο της προεδρίας του Γιώργου Παπανικολάου. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος είχε επιχειρήσει να τον αποσπάσει στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς δεν το επέτρεπε το νομοθετικό πλαίσιο.

Ο κ. Λιάπης υπήρξε από τους πρώτους που ακολούθησαν τον Πάνο Καμμένο στο εγχείρημα της ίδρυσης νέου κόμματος. Στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέχει τη θέση του διευθυντή Διαγραμματικού, ενώ ανάμεσα στις πρώτες και στις δεύτερες εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 είχε οριστεί από τον κ. Καμμένο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου.

Είναι ηθικά;
 Αυτά όλα δεν αποτελούν κάποια παράνομη πράξη, αλλά θα θέσουμε το ερώτημα πόσο ηθικά είναι, για να θυμηθούμε και έναν παλιό φίλο του κ. Καμμένου με τον οποίο συνυπήρξαν σε κάποιο υπουργείο παλαιότερα. Το ελληνικό κράτος έχει φτάσει σε αυτή την κατάσταση της διάλυσης και της χρεοκοπίας εξαιτίας τέτοιων πρακτικών που θεωρούσαν το κράτος ως τσιφλίκι τους. Οσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε από τέτοιες πρακτικές τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα κράτος σοβαρό και αξιόπιστο και θα μπορέσει η χώρα μας να ατενίσει με αισιοδοξία ξανά το μέλλον της. Είναι εξοργιστικό σε μια κοινωνία, η οποία έχει φτάσει να έχει πάνω από 1,5 εκατ. ανέργους, κάποιοι να έχουν και δύο και τρεις θέσεις και από την άλλη να παρουσιάζονται ότι υπερασπίζονται τους αδύναμους κοινωνικά πολίτες.