25 Μαΐ 2018

Ολα του γάμου δύσκολα...


Ο γαμπρός, ας πούμε ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει, αλλά η νύφη, ας πούμε το Κίνημα Αλλαγής, κάνει τσαλίμια. Ο γαμπρός επιθυμεί έναν δεσμό διαρκείας, η νύφη όμως ρίχνει βλέμματα δεξιά και αριστερά, γνωρίζοντας ότι η...

προίκα της είναι μικρή, αλλά σημαντική. Κατάγεται εξάλλου από ξακουστό σόι, με παράδοση.

Αν θα πετύχει ο γάμος, θα φανεί στο μέλλον. Το ειδύλλιο ξεκίνησε δειλά, αλλά πλέον φαίνεται πως προχωράει με ρυθμό και πρόγραμμα. Ο γαμπρός δεν έχει βέβαια φτάσει στο σημείο να τάξει τον ουρανό με τ’ άστρα και ίσως να μην το κάνει ποτέ, ωστόσο έχει δείξει με πολλούς τρόπους πως αυτός ο γάμος, αν γίνει, θα βοηθήσει και τους δύο.

Λέει, λοιπόν, ξεκάθαρα πως για να γίνει αυτό, θα βάλει πλάτη σε κάποιες από τις επιλογές της νύφης και πως, αν αυτή θέλει, μπορεί αυτό να ισχύει και για άλλες επιλογές που θα κάνουν, από κοινού αυτή τη φορά. Γιατί τι αξία έχει ένας γάμος αν ισχύουν οι επιθυμίες και τα καπρίτσια μόνο του ενός; Η σχέση πλέον θα γινόταν ανισοβαρής.

Οσον αφορά τη νύφη τώρα, πρέπει να γνωρίζει πια καλά πού την παίρνει να σηκώσει αντιρρήσεις και πού όχι. Τα χρόνια που προηγήθηκαν λειτούργησαν σαν μεγάλο σχολείο για το τι σημαίνει «κάνω κολεγιά με τον άλλον». Κάποιες κολεγιές τις πλήρωσε και συνεχίζει να τις πληρώνει.

Μεγαλοκοπέλα δεν είναι, μια και φρόντισε να ανανεωθεί κάπως το τελευταίο διάστημα, ωστόσο υπάρχουν συγγενείς που φαίνεται ότι θεωρούν την προίκα της δική τους. Κάποιοι συγγενείς από εκείνους που συναντάς στις ελληνικές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που έχουν πάρει το δίκαννο και απειλούν θεούς και δαίμονες. Κατά την άποψή τους, η νύφη είναι τσιφλίκι τους και μόνο αυτοί θα αποφασίσουν πού θα τη δώσουν. Δεν λειτουργεί όμως έτσι πια ο κόσμος.

Η λαϊκή παροιμία λέει πως «σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα να ’χει ο πεθερός». Το ερώτημα λοιπόν είναι αν η νύφη θα βάλει τα πεθερικά στη θέση τους. Εξάλλου, αν εκείνοι θέλουν γαμπρό με γαλάζια μάτια, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να χαλάσει ο γάμος...

efsyn.gr