25 Απρ 2018

Γαλλία: Σχολή για τους μελλοντικούς ηγέτες της Ακροδεξιάς ιδρύει η ανιψιά Λεπέν

«Aκαδημία Πολιτικών Επιστημών» ιδρύει η γοητευτική ανιψιά της επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.


Σύσσωμος ο γαλλικός Τύπος αναφέρεται στη νέα πρωτοβουλία της ξανθιάς Μαριόν,η οποία,πριν από ένα χρόνο ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την πολιτική σκηνή της χώρας για να έχει περισσότερο χρόνο για την μονάκριβη κόρη της.Τον Ιούνιο το σχολείο της Μαριόν θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί το νέο «αίμα» της γαλλικής Ακροδεξιάς.

Η 28χρονη Μαριόν ιδρύει μία σχολή για τους μελλοντικούς ηγέτες της γαλλικής Ακροδεξιάς, στη Λυών. το κτίριο θα είναι 400 τ.μ., όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro. 

Μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής της από την πολιτική, η Μαριόν είναι έτοιμη να λειτουργήσει την ακαδημία στην περιοχή Confluence, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Προτού αποσυρθεί από το κόμμα που ίδρυσε ο παππούς,η Μαριόν ήταν το «νούμερο 3» στο ακροδεξιό κόμμα «Εθνικό Μέτωπο».Αποσύρθηκε από την πολιτική μετά την βαριά ήττα της θείας της Μαρίν από τον Μακρόν στις προεδρικές εκλογές του 2017. 

Θεωρείται πιο συντηρητική από την θεία της. Οι αξίες και τα πιστεύω της βρίσκονται πιο κοντά στην κοσμοθεωρία του αγαπημένου της παππού και πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς, Ζαν Μαρί Λεπέν.Για πολλούς θεωρείται η μελλοντική αρχηγός του κόμματος της Ακροδεξιάς.

«Το «ελεύθερο και ανεξάρτητο» ίδρυμα θα εκπαιδεύει τους ηγέτες του «αύριο» εντοπίζοντας όσους έχουν το θάρρος,την ευφυΐα,την διορατικότητα και την ικανότητα να δρουν αποτελεσματικά ... προς όφελος της κοινωνίας», έγραψε το εβδομαδιαίο περιοδικό «Valeurs Actuelles» που πρόσκειται στην Ακροδεξιά για τη σχολή που ιδρύει η Μαριόν.

Στα μαθήματα της σχολής περιλαμβάνονται σεμινάρια, όπως: «Πώς το ευρώ καταστρέφει την Ευρώπη», «Ισλάμ και ισλαμισμός» και «Πώς να κάνετε τις αξίες σας δράση».

Σοβαρό εμπόδιο στα σχέδια της Μαριόν είναι το βαρύ ...όνομά της. Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό « L'Obs», αρκετοί Ακροδεξιοί διανοούμενοι έχουν απορρίψει την πρότασή της να διδάξουν στη σχολή γιατί βλέπουν με μισό...μάτι να είναι μία Λεπέν στο Δ.Σ της ακαδημίας. 

Για τους πολιτικούς αναλυτές,σίγουρα η δημοτικότητά της θα ενισχυθεί με αυτή την πρωτοβουλία. Πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι η δημοτικότητά της βρίσκεται ήδη στο 19%, μία μονάδα πάνω από αυτή της Μαρίν Λεπέν...Απίστευτο αν σκεφθεί κανείς ότι πλέον η Μαριόν δεν ασχολείται με τα κοινά...

protothema.gr