24 Απρ 2018

Δήμος Πειραιά: Το παράνομο πάρκινγκ στην Κοραή - Ανενόχλητοι παρκάρουν μπροστά από το Δημαρχείο!

Από τον Κύρο Παληκάρη

Κανονικά φαίνεται να λειτουργεί καθημερινώς το παράνομο πάρκινγκ της Πλατείας Κοραή, μπροστά από το Δημαρχείο Πειραιά. ...


Το παράνομο παρκάρισμα σε συνδυασμό με την έλλειψη θέσεων στάθμευσης στο Δήμο Πειραιά είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της καθημερινότητας που βιώνουν δημότες και επισκέπτες στο κέντρο της πόλης.

Μιλώντας στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης επέρριψε  ευθύνες σε όσους δημότες σταθμεύουν παράνομα, αλλά δεν θεώρησε πως χρειάζεται να ενημερώσει τι έχει κάνει εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια ή τουλάχιστον τι προτίθεται να κάνει για να αυξήσει τις θέσεις στάθμευσης, ώστε να μπορούν να παρκάρουν νόμιμα όσοι επισκέπτονται το εμπορικό κέντρο.

Αν και κάθε δημοτική παράταξη που σέβεται τον εαυτό της, συνηθίζει στο προεκλογικό της πρόγραμμα να κάνει αναφορά και να υπόσχεται λύσεις, ωστόσο στην πράξη δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με της έλλειψης θέσεων στάθμευσης. 
Είναι ενδεικτικό ότι συγκοινωνιολόγοι εκτιμούσαν πριν τα έργα του Τραμ πως κατά μέσο όρο ένας οδηγός ΙΧ χρειάζεται ακόμα και μισή ώρα για να βρει μια νόμιμη θέση στάθμευσης σε ώρες αιχμής στο κέντρο του Πειραιά!
Σημειώνεται ότι το τελευταίο πάρκινγκ  στο Δήμο Πειραιά επί της  34ου Συντάγματος, ξεκίνησε να λειτουργεί επί δημαρχίας Παναγιώτη Φασούλα. 
Εδώ και πάνω από δέκα χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα για νέο πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης, ενώ χάθηκε και πολλές θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, λόγω των έργων για την επέκταση του Τραμ.
Ένας δημότης ή εργαζόμενος στον Πειραιά είτε να αναγκάζεται να πληρώνει περί τα 100 ευρώ το μήνα για πάρκινγκ είτε ένας επισκέπτης πρέπει να πληρώσει περί τα 5 ευρώ για να παρκάρει το ΙΧ αυτοκίνητο  προκειμένου να πιει ένα καφέ με την παρέα του στα καφέ στο κέντρο της πόλης. 


@ Πάντως ο Δήμαρχος δεν χρειάζονταν να βγει στους δρόμους ώστε  μετά από τέσσερα χρόνια θητείας "ανακαλύψει" έκπληκτος και αμήχανος το παράνομο παρκάρισμα στο Δήμο Πειραιά, αρκούσε να ρίξει μια ματιά από το παράθυρο του γραφείου του δημαρχείου στην Πλατεία Κοραή...

 REPORTAZ NET