20 Μαρ 2018

11 ελληνικές επιχειρήσεις παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό των European Business Awards 2017/18 sponsored by RSM!

Ανακοινώθηκαν  15 Μαρτίου 2018, τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης των EuropeanBusinessAwards 2017/18 sponsoredbyRSM κατά την οποία διακρίθηκαν οι καλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης λαμβάνοντας τον τιμητικό ..
τίτλο NationalWinner”. Ανάμεσα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις συγκαταλέγονται 11 ελληνικές!
Η τιμητική διάκριση των επιχειρήσεων ως NationalWinner” αναδεικνύει τις καλύτερες επιχειρήσεις ανά χώρα, στις 12 κατηγορίες των EuropeanBusinessAwardssponsoredbyRSMΜόνο μια επιχείρηση ανά χώρα μπορεί να επιλεγεί από τους κριτές σε κάθε μια κατηγορία των βραβείων εφόσον πληροί τα αυστηρά κριτήρια της κριτικής επιτροπής.Οι 11 ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν διακριθεί στην κατηγορία τους, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον τελικό των European Business Awards 2017/18 sponsored by RSM σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RSMΕλλάδος, Κύριος Άθως Στυλιανού δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που για 11η συνεχή χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία σε αυτό τον τόσο σημαντικό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. Η διάκριση μιας εταιρίας ως “NationalWinner” είναι ένα πραγματικά σπουδαίο επίτευγμα καθώς η επιλογή γίνεται βάσει υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις συμμετέχουν στα European Business Awards sponsored by RSM, αψηφώντας τις δυσκολίες του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της χώρας μας και αναδεικνύοντας έτσι τις επιτυχημένες ελληνικές πρακτικές σε όλη την Ευρώπη. Συγχαρητήρια στις 11 ελληνικές επιχειρήσεις “NationalWinners” που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον τελικό. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην τελευταία φάση του διαγωνισμού».
RSM είναιτο 6ο μεγαλύτερο δίκτυο Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο και κύριος χορηγός και υποστηρικτής των βραβείων για 11ησυνεχή χρονιά. Τα EuropeanBusinessAwardssponsoredbyRSM είναι τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά βραβεία επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη καθώς μέσα από 12 κατηγορίες είναι ανοιχτά προς όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους ή κλάδου δραστηριοποίησης. Η RSM Ελλάδος επιλέγει και προσεγγίζει κάθε χρόνο κατόπιν έρευνας ένα μικρό αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων που εφαρμόζουν καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές και επιτυγχάνουν σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα τους, με σκοπό να τις ενθαρρύνει να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και τις υποστηρίζει αφιλοκερδώς σε όλα τα στάδιά του. Στόχος αυτής της ενέργειας τα τελευταία 11 χρόνια είναι η ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό και η προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που εργάζονται σκληρά, δημιουργούν και καινοτομούν παρά την αβεβαιότητα του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Βασικός στόχος των EuropeanBusinessAwardssponsoredbyRSM είναι η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής επιχειρηματικής κοινότητας η οποία αντιπροσωπεύει τις βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές, την καινοτομία και την επιχειρηματική ηθική, επιβραβεύοντας τις επιχειρήσεις που επιδεικνύουν όλες αυτές τις αξίες. Η φιλοσοφία των European Business Awards ταιριάζει απόλυτα με τις αρχές της RSM, η οποία εστιάζει στη δημιουργία ισχυρών και μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες της, στην κατανόηση των αναγκών κάθε επιχείρησης και στην εξειδικευμένη προσέγγιση που δίνει προστιθέμενη αξία.
Η αξιολόγηση των εταιριών που λαμβάνουν μέρος στα βραβεία, πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την κριτική επιτροπή των European Business Awards sponsored by RSM, η οποία απαρτίζεται από διακεκριμένα στελέχη του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου της Ευρώπης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέλη της συγκεκριμένης κριτικής επιτροπής έχουν διατελέσει οι: Yves Leterme, τ. Πρωθυπουργός του Βελγίου, Philip Forrest, πρόεδρος του International Customer Service Institute, Τάκης Κληρίδης, τ. Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Jose Aznar, τ. Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Karel De Gucht, τ. Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου, Arnold Rüütel, τ. Πρόεδρος της Εστονίας, Emil Constantinescu, τ. Πρόεδρος της Ρουμανίας, Petar Stoyanov, τ. Πρόεδρος της Βουλγαρίας, κ.ά.
Οι 11 ελληνικές εταιρίες οι οποίες παίρνουν το εισιτήριο για τον φετινό τελικό στον οποίο θα διαγωνιστούν για να διεκδικήσουν το βραβείο της καλύτερης επιχείρησης της Ευρώπης στην κατηγορία που συμμετέχουν είναι οι εξής:
ΕΛΒΙΑΛ ΑΕ
The ELITE Award for Growth Strategy of the Year
SOCIALAB ΕΠΕ
The Award for Innovation
ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ
The Germany Trade & Invest Award for International Expansion
ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ
The Social Responsibility & Environmental Awareness Award
ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ ΑΒΕΕ
The Workplace & People Development Award
REΖΟS BRANDS AΕ
The Customer & Market Engagement Award
EPSILON NET ΑΕ
The Digital Technology Award
OWIWI
The New Business of the Year Award
ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ ΑΕ
The Business of the Year Award with Turnover €0-25M
MEDBEST ΑΕ
The Business of the Year Award with Turnover €26-150M
ATTICA - ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕ
The Business of the Year Award with Turnover €150M+
Η απονομή και ο εορτασμός για την επιτυχία των 11 “National Winners” της χώρας μας θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την RSM Ελλάδος τον Απρίλιο του 2018.
Για πρώτη φορά φέτος τα European Business Awards sponsored by RSM εισήγαγαν μια νέα διαδικασία διεξαγωγής με σκοπό να αναδείξουν ακόμη περισσότερο τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις οι οποίες διέπονται από υψηλή επιχειρηματική αριστεία. Βάση της νέας διαδικασίας, τον Δεκέμβριο του 2017 ανακοινώθηκαν οι 2898 “Ones to Watch” επιχειρήσεις από τις 34 χώρες που συμμετέχουν στα βραβεία. Από την Ελλάδα, διακρίθηκαν 55 επιχειρήσεις που κατέκτησαν τον τίτλο “Ones to Watch”, ο οποίος τους έδωσε τη σκυτάλη για το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού. Το δεύτερο στάδιο αφορά την ανάδειξη των 289 “National Winners”, οι οποίοι επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή αποτελούμενη από σημαντικούς ευρωπαίους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και opinion leaders. Οι “National Winners”, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στις 12 κατηγορίες του διαγωνισμού σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο. Στην επόμενη και τελική φάση του διαγωνισμού η κριτική επιτροπή θα επιλέξει την καλύτερη ευρωπαϊκή επιχείρηση για κάθε μία από τις δώδεκα κατηγορίες, στις οποίες θα απονεμηθεί το EuropeanBusinessAwardτης κατηγορίας τους. Ο τελικός των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία, στις 23 Μαΐου 2018, όπου και θα ανακοινωθούν οι νικητές της κάθε κατηγορίας στην λαμπρή τελετή απονομής.
Παράλληλα, παρουσιάσεις σε μορφή video των “Ones to Watch” έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των European Business Awards, προκειμένου να αξιολογηθούν από το κοινό, το οποίο θα ψηφίσει τον European Public Champion” (Ευρωπαϊκός Πρωταθλητής Ψηφοφορίας), δηλαδή την εταιρία που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους. Η διαδικασία αυτή ωστόσο δεν επηρεάζει την βαθμολογία των κριτών και είναι μία διαδικασία που τρέχει παράλληλα με την επίσημη αξιολόγηση του διαγωνισμού. Πέρυσι, πάνω από 227.000 ψήφοι συγκεντρώθηκαν καθώς εταιρείες ανά την Ευρώπη υποστηρίχτηκαν δημοσίως από τους πελάτες, το προσωπικό και τους συνεργάτες τους, όπως επίσης και από το ευρύτερο κοινό.