19 Μαρ 2018

Λαθρεμπόριο όπλων από τη Γάζα για υπάλληλο του γαλλικού προξενείου…

Εκτεθειμένη είναι η Γαλλία μετά τη σύλληψη υπαλλήλου του προξενείου της στην Ιερουσαλήμ, μετά από τη σύλληψη εργαζομένου της εκεί να....
πραγματοποίηση λαθρεμπορίου όπλων με τη Λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς, προς την Παλαιστινιακή Αρχή, μέσω της συνοριακής διάβασης Ερέζ.
Αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα την οποία διεξήγαγε η ισραηλινή υπηρεσία αντικατασκοπείας και εσωτερικής ασφαλείας, Σιν Μπετ, για παλαιστινιακό δίκτυο που διακινούσε λαθραία στρατιωτικού τύπου όπλα. Ο συλληφθείς, Ρομέν Φρανκ, φέρεται να μετέφερε με διπλωματικό όχημα περίπου 70 πιστόλια και δύο αυτόματα όπλα.
Προφανώς οι Ισραηλινοί ερευνούν για το αν και κατά πόσον το λαθρεμπόριο γινόταν με ευλογίες ή όχι της Γαλλίας, η οποία έχει αρκετά μέτωπα ανοικτά με τους Ισραηλινούς στα προβλήματα της Μέσης Ανατολής.
Διαφορετικά, ο εργαζόμενος είχε εμπλακεί στη δραστηριότητα ποντάροντας στην κάλυψη που πρόσφερε το διπλωματικό όχημα. Το ερώτημα είναι βέβαια, εάν οι κινήσεις τέτοιων οχημάτων είναι ανεξέλεγκτες, ή το δρομολόγιό τους εγκρίνεται από τη διπλωματική αποστολή…
http://www.defence-point.gr