17 Ιαν 2018

ΠΟΣΟ λιγος ειναι ο στρατηγος ..εαν γινει θεμα με την ΘΡΑΚΗ η την ΗΠΕΙΡΟ να μην γινει συλλαλητηριο.....Φράγκος Φραγκούλης: Δεν είμαι υπέρ των συλλαλητηρίων αλλά πρέπει να γίνει για τη «Μακεδονία»

Ο Στρατηγός ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος, μίλησε για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, σε συνέντευξή του στον Realfm. 
ΜΕΤΑΞΥ των αλλων ειπε....

«Υπάρχει μία επισπεύδουσα υποτιθέμενη ανάγκη να κλείσει τώρα το θέμα. Αυτό μου φάνηκε δυσνόητο ως προς την επίλυση του και αντελήφθην ότι ξεκινάγαμε από εσφαλμένη βάση. Πολλοί επικαλέστηκαν για να καλυφθούν ότι ξέρετε το 2008 ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκε σύνθετη ονομασία και λέω εάν το δέχθηκε, που δεν το δέχθηκε, εμείς πάμε και κάνουμε διαπραγμάτευση κατευθείαν από την κόκκινη μας γραμμή, της σύνθετης ονομασίας;
Και γιατί δεν ξεκινάμε ευθύς εξ αρχής από εκεί που πρέπει να φτάσει τελικά στην υποτιθέμενη κόκκινη σου γραμμή, δηλαδή κύριοι δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία. Ο στόχος που συμμετέχω είναι να υποβοηθήσω να γεμίσει η φαρέτρα των διαπραγματευτών μας με επιχειρήματα, με αυτά που απαιτούνται για να δώσουν διαφορετικό στίγμα σε αυτό που επιχειρούν σήμερα οι σημερινοί μας φίλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Δεν συμφωνώ με το βέτο.!!!!! Πρέπει να έχουμε την ευελιξία να βρούμε την πλέον συμφέρουσα λύση σε αυτά τα οποία διαπραγματευόμαστε, να πάρουμε τις εγγυήσεις».
«Δεν είμαι υπέρ των συλλαλητηρίων», τονίζει ο κ. Φράγκος, «αλλά πρέπει να γίνει για να καταλάβουν ότι αυτή η χώρα έχει και κυρίαρχο λαό που μπορεί να διαφοροποιείται από τους όποιους κρατούντες. Και να το έχουν ως ένα δυνατό χαρτί ότι οι Έλληνες δεν δέχονται την αλλοίωση της Ιστορίας τους, δεν ανέχονται αλυτρωτισμούς από γείτονες».

iefimerida.gr