17 Ιαν 2018

Η Αγια ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ μπαινει παντου...δουλιτσες να γινονται.Η Κατερινα ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Διευθυνων Συμβουλος στην γαλλική Barnes πουμπαίνει στην ελληνική αγορά πολυτελούς κατοικίας

Απο την μια κλαινε για τους πλειστηριασμους και απο την αλλη μπαινουν να αγορασουν οτι κατοικια ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!!ΘΑΥΜΑ,ΘΑΥΜΑ αυτοι θα μας σωσουν?ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ να παρουν και την κυβερνηση,,
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ οτι δεν ερχονται επενδυσεις στην ΕΛΛΑΔΑ και αυτοι ορμουν να παρουν τα ΦΙΛΕΤΑ!!!
Του Δημήτρη Δελεβέγκου
Μπορεί η Ελλάδα να απουσιάζει από την λίστα των 30 χωρών (έρευνα Wealth-X 2017) που διαθέτουν τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων ιδιαίτερα υψηλής εισοδηματικής κατηγορίας,
όμως η εγχώρια αγορά πολυτελούς κατοικίας εξακολουθεί να προσελκύει αγοραστικό ενδιαφέρον.
Και λόγω της μεγάλης πτώσης, των τιμών στις πολυτελείς κατοικίες ακίνητα, που ξεπερνάει το 50%, σε σχέση με το 2008, δεν είναι λίγοι οι εύποροι, ανά τον κόσμο, που θα εξέταζαν την αγορά σπιτιού αξίας ενός ή δύο εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα.
Στην τάση αυτή, η οποία για την ώρα έχει αναιμικά χαρακτηριστικά αλλά μοιάζει να ενισχύεται λόγω της διαφαινόμενης σταθεροποίησης στο εγχώριο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό, στηρίζεται το πολυεθνικό μεσιτικό δίκτυο πολυτελών κατοικιών Barnes που εγκαινίασε, πρόσφατα, την παρουσία του στην ελληνική αγορά.
"Η Ελλάδα είναι ευκαιρία”
Όπως ανέφερε ο Guillame de Villiers, ένας από τους επικεφαλής της εταιρείας που βρέθηκε, χθες, στην Αθήνα για τα εγκαίνια της Barnes, η Ελλάδα αποτελεί πολύ μεγάλη ευκαιρία και προσελκύει πολλούς αγοραστές. 
"Προσβλέπουμε στην ύπαρξη πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα όπου οι τιμές έχουν υποχωρήσει σημαντικά σε περιοχές με σημαντική ιστορία, όπως η Αθήνα η οποία είναι ελκυστικός προορισμός για τους ξένους εύπορους αγοραστές. Οι τιμές δεν απεικονίζουν την υψηλή ποιότητα ζωής, το καλό κλίμα και την ποιοτική φιλοξενία και γι' αυτό θεωρούμε ότι η ελληνική αγορά αποτελεί επενδυτική ευκαιρία” σημείωσε.
Τη θέση της διευθύνουσα συμβούλου της Barnes Greece καταλαμβάνει η Κατερίνα Μητσοτάκη, η τριτότοκη κόρη της γνωστής πολιτικής οικογένειας. Στο εγχείρημα σημαντικός θα είναι ο ρόλος και της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη που έχει ιδρύσει την ActionAid Ελλάς και είναι πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι.
Η επικεφαλής της Barnes Ελλάς δραστηριοποιείται, τουλάχιστον κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στον κλάδο της μεσιτείας ακινήτων.
"Είμαι πολλά χρόνια στην αγορά και πρόλαβα την εποχή που μας παρακαλούσαν να βρούμε καλά ακίνητα. Όταν ξέσπασε η κρίση, ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο να είναι κάποιος μεσίτης, καθώς έπρεπε είτε να εγκαταλείψει το επάγγελμα είτε να μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο. Προσωπικά, είχα ένα μικρό γραφείο που είχε σχετικά ομαλή δραστηριότητα· γνωριστήκαμε με τους ανθρώπους της Barnes και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε” σημείωσε η κυρία Μητσοτάκη.
Σημείωσε ακόμη ότι στόχος είναι μέσω του πολυεθνικού δικτύου της Barnes τα ελληνικά ακίνητα να προβληθούν στη διεθνή αγορά με στόχο την προσέλκυση αγοραστών.
"Η Ελλάδα αποτελεί ευκαιρία και το ενδιαφέρον, έστω και διστακτικό, είναι αυξημένο" σχολίασε.
Τι είδους ακίνητα προωθεί
Όπως αναφέρουν στο Capital.gr στελέχη της Barnes, στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας υπάρχουν ακίνητα, αξίας 400 ή 500 χιλιάδων ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε ένα μεσαίου μεγέθους ποσό για έναν Ευρωπαίο ή Αμερικάνο αγοραστή. Για παράδειγμα, στο Παρίσι το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα. 
Στόχος της εταιρείας είναι η πώληση πολυτελών κατοικιών σε περιοχές που δεν έχουν, ήδη, καθιερωθεί ως προορισμοί πολυτελείας.
Ενδεικτικά, στην εταιρική περιοδική έκδοση της Barnes προωθούνται ακίνητα, όπως:
-πολυτελές ρετιρέ 280 τ.μ., δύο επιπέδων που βρίσκεται στα Παλαιά Ανάκτορα της Αθήνας με θέα τον Λυκαβηττό και διατίθεται προς 2,5 εκατ. ευρώ
-βίλα 372 τ.μ., επτά δωματίων, με εξωτερική πισίνα, στον Άγ.Λάζαρο Μυκόνου με θέα στο Αιγαίο (4,4 εκατ. ευρώ)
-βίλα 352 τ.μ., έξι δωματίων, με εξωτερική πισίνα και βεράντες και θέα στο Αιγαίο στην Τήνο (1,7 εκατ. ευρώ)
Η Barnes
Ο πολυεθνικός όμιλος, που διατηρεί την έδρα του στην Faubourg Saint-Honoré, μία από τις πιο ακριβές οδούς των Παρισίων σε κοντινή απόσταση από το Μέγαρο των Ηλυσίων, πραγματοποίησε τους τελευταίους δώδεκα μήνες συναλλαγές αξίας 4,2 δισ. ευρώ, με τα έσοδα από προμήθειες να ανέρχονται σε 148 εκατ. ευρώ.
Διαθέτει παρουσία σε 85 περιοχές, παγκοσμίως, ενώ ο αριθμός των προς πώληση ιδιοκτησιών ανέρχεται σε 46.000. Η Γαλλία, η Ελβετία και η Ευρώπη ανήκουν στις τρεις μεγαλύτερες αγορές από πλευράς συναλλαγών, με την εταιρεία να δραστηριοποιείται, εκτός από τον χώρο της πολυτελούς κατοικίας, στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για έργα τέχνης, σκάφη και αυτοκίνητα vintage.