14 Δεκ 2017

Αδιανόητο: Στο «κακό μάτι» απέδωσε το ατύχημα με το τρενάκι στο Αίγιο ο ιδιοκτήτης!

Κάναμε δύο-τρεις γύρους και δεν θυμάμαι τίποτα άλλο». Αυτό είναι το μοναδικό που έχει μείνει ως ανάμνηση η 39χρονη μητέρα από τη στιγμή του ατυχήματος με την ίδια και τα τρία ανήλικα παιδιά της, ηλικίας 12, 5 και 4 ετών,
το βράδυ της Δευτέρας στο Αίγιο όταν το βαγόνι στο οποίο επέβαιναν εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα τα παιδιά να «εκτοξευθούν» στον αέρα και η ίδια να εγκλωβιστεί κάτω από τις σιδεριές.


Την ίδια ώρα οργή προκαλεί το επιχείρημα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος μιλώντας στο Patras TV, απέδωσε το ατύχημα στο... μάτι.

«Το τρενάκι δούλευε καμιά ώρα. Μόλις τελείωσαν τα γενέθλια του κήπου πλάκωσε κόσμος. Λοιπόν εγώ στο μάτι δεν πιστεύω αλλά άρχισαν "θα κονομήσεις, θα κάνεις, θα ράνεις". Ο γιός μου ο μεγάλος έχει πείρα. Εγώ κάνω αυτή τη δουλειά από το 1969» δήλωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Άφησε, μάλιστα, υπονοούμενα ότι μπορεί να έφταιγε η 39χρονη για το ατύχημα λέγοντας «μηχανική βλάβη δεν υπάρχει πουθενά. Μήπως φοβήθηκε και σηκώθηκε όρθια;» 
Απαντώντας, δε, στο γιατί δεν είχε άδεια ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει καταθέσει δικαιολογητικά «αλλά την άδεια μας τη δίνουν μετά από 1-2 μήνες».


Το τρενάκι στηριζόταν σε ξύλινους τάκους
Για το ατύχημα μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 το απόγευμα της Τρίτης ο πατέρας της οικογένειας Δημήτρης Δημητριάδης. 

«Το τρενάκι στη συγκεκριμένη φάση πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα. Λέω "θα φύγει το βαγόνι". Και πριν τελειώσω τη φράση μου, έφυγαν στον αέρα και έσκασαν στο πάτωμα», περιέγραψε τη στιγμή του ατυχήματος. 

Ακόμα πιο συγκλονιστική ηταν η περιγραφή του για τη στιγμή που είδε τη σύζυγό του εγκλωβισμένη στις σιδεριές καθώς αποκάλυψε ότι θεώρησε πως ήταν νεκρή. 

«Είχε εγκλωβιστεί στις σιδεριές. Αφού έτρεξα και φώναξα τα παιδιά μου και είδα ότι ήταν καλά, τα έδωσα σε ένα φιλικό μας ζευγάρι που ήταν  μαζί μας. Μετά έτρεξα στη γυναίκα μου, νόμισα ότι ήταν νεκρή», ανέφερε ο πατέρας.

«Ήταν κάτι απίστευτο, δεν υπάρχουν λόγια. Είχαν γυρίσει τα μάτια της. Προσπάθησα να της πάρω σφυγμούς και δεν μπορούσα από την ταραχή μου. Φώναξα γιατρό. Τότε ήρθαν εκεί δύο γυναίκες και μου είπαν ότι είχε σφυγμό», πρόσθεσε

Ο  κ.Δημητριάδης υπογράμμισε ότι ήταν λάθος ο χειρισμός στην ταχύτητα του τρένου, αλλά και στο στήσιμο του εξοπλισμούς, καθώς στηριζόταν σε ξύλινους πολύ λεπτούς τάκους. 

«Θα το κυνηγήσω, γιατί κινδυνεύουν κι άλλα παιδιά», κατέληξε ο κ.Δημητριάδης.  

πρωτο θεμα