29 Δεκ 2017

«Πρωταθλητής» η Ελλάδα στις αφίξεις τουριστών το 2017 - Πάνω από 30 εκ. επισκέπτες

Σχεδόν 30 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα μας μέσα στη χρονιά που τελειώνει, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα..
ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Στο πρώτο δεκάμηνο του έτους η τουριστική κίνηση αυξήθηκε κατά 10,1% (25,89 εκατομμύρια τουρίστες) έναντι 23,51 την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Ο Σύνδεσμος υπολογίζει ότι με βάση τα ενδεικτικά στοιχεία του Νοεμβρίου (που εμφανίζεται αυξημένη κατά 6,2% σε σχέση με τον περυσινό) και του Δεκεμβρίου, δεν αποκλείεται ο τελικός απολογισμός των τουριστών που έφτασαν στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2017 να ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια.
Πρωταγωνιστές στην τουριστική άνοδο τη χρονιά που φεύγει, είναι οι προερχόμενοι από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, κι ακολουθούν η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τέλος, το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ υπογραμμίζει ότι πέραν των ποσοτικών, αυξάνονται και οι ποιοτικές αναβαθμίσεις του τουριστικού μας προϊόντος, όπως προκύπτει από το Δείκτη Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης στις περισσότερες αγορές που ενδιαφέρουν τουριστικά την Ελλάδα. Αυτός κυμαίνεται σε επίπεδα πιο υψηλά από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ.
ΠΗΓΗ: newmoney.gr