23 Νοε 2017

Το Facebook ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια νεκρού αρχιμαφιόζου!

Το Facebook ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του αρχιμαφιόζου Τοτό Ριίνα. Αφορμή; Το ότι έσβησε συλλυπητήρια μηνύματα που είχαν αναρτήσει χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μετά τον θάνατο του αρχηγού της Κόζα Νόστρα! Την είδηση μεταφέρουν με έμφαση τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Ριίνα πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης Πάρμα την περασμένη Παρασκευή. Ενταφιάστηκε σήμερα το πρωί στο Κορλεόνε της Σικελίας.

Τι λέει το Facebook

Όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ότι «τα μηνύματα σβήστηκαν κατά λάθος» και πως τώρα, αναρτήθηκαν εκ νέου.
Η εκπρόσωπος του Facebook τόνισε: «Τα συγκεκριμένα μηνύματα σβήστηκαν όταν κάποιοι χρήστες παραπονέθηκαν. Διότι τα θεώρησαν αντίθετα στους κανόνες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Ολοκλήρωσε υπογραμμίζοντας: «Πρόκειται για λάθος». Δεν έγινε, όμως, λεπτομερής αναφορά στην αιτία για την οποία τελικά αναρτήθηκαν και πάλι τα συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του αρχινονού της σικελικής μαφίας. Ο οποίος είχε καταδικασθεί σε 26 φορές ισόβια.
Η La Repubblica υπενθυμίζει μόνον ότι σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του «κολοσσού» των social media, απαγορεύονται μηνύματα τα οποία μπορεί να στηρίζουν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις.
Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που τα social media μπαίνουν σε παρόμοιες περιπέτειες…
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ