17 Νοε 2017

Η “αγανακτισμένη” δήμαρχος Μάνδρας προστατεύει Σγουρό και κυβερνήσεις Παπανδρέου-Βενιζέλου

ΣΗΜΕΡΑ ειπε και το αμιμητο για την καταπατηση του ΔΗΜΟΥ που εκανε αμαξοστασιο..εμεις βαλαμε ενα συρματοπλεγμα για να το παιρνει το νερο..ενω οι επιχειρησεις διπλα κτιζανε με μπετο...ΑΛΗΘΕΙΑ ο δημος και οι υπηρεσιες του δεν δινανε τις αδειες?Τα αισθήματα της απόγνωσης και της απελπισίας είναι διάχυτα στις
περιοχές της Δυτικής Αττικής, που χτυπήθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα από την κακοκαιρία και τις πλημμύρες που ακολούθησαν. Μια αλήθεια η οποία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Επίσης, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως αυτές τις ώρες, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο ορισμένοι να χρησιμοποιούν μια τραγωδία με 16 νεκρούς προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά συμφέροντα ή να ελαφρύνουν τις αντικειμενικές τους ευθύνες.
Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επιεικώς ατυχής η σημερινή παρέμβαση της δημάρχου Μάνδρας, Ιωάννας Κριεκούκη στον ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της οποίας εμφανίστηκε ως οργισμένη πολίτης, προσπαθώντας ίσως να διαγράψει από τις μνήμες των συμπολιτών της το γεγονός ότι βρίσκεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά 11 χρόνια, όπως γράφει το altsantiri.gr.
Προερχόμενη από τη μήτρα του βενιζελικού ΠΑΣΟΚ, εξελέγη δήμαρχος Μάνδρας το 2006, ενώ από το 2011 έως το 2014 υπήρξε δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας. Στη συνέχεια, το 2014 επανεξελέγη δήμαρχος στην περιοχή αυτή.
Ωστόσο, παρά τα 11 χρόνια πορείας της στον πολύπαθο δήμο, εκ των οποίων τα 7 στον δημαρχιακό θώκο, επέλεξε να διαχειριστεί την πρωτοφανή καταστροφή, εφαρμόζοντας την κλασική παλαιοκομματική τακτική: Επίρριψη ευθυνών σε μια κυβέρνηση 2,5 ετών.
Φυσικά, η δήμαρχος δεν ένιωσε καν την ανάγκη αυτοκριτικής ή έστω να κάνει λόγο για ευθύνες τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και του προηγούμενου περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού, ο οποίος κατά «σατανική σύμπτωση» ήταν και ο ίδιος… βενιζελικών περγαμηνών.
Συνοψίζοντας, η κ. Κριεκούκη εμφανίστηκε να «ξέχασε» αρκετά πράγματα, όπως π.χ. ποια είναι τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία ενεργούσαν με παράνομο τρόπο τόσα χρόνια, με μπαζώματα και αδιαφορία σχετικά με τα αυθαίρετα που ξεφύτρωναν το ένα μετά το άλλο. Επίσης, μέσα στην 11ετή της πορεία στον εν λόγω δήμο, προκαλεί αρκετά ερωτηματικά το πώς «δεν αντιλήφθηκε» το γεγονός ότι ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα χτίζονταν πάνω στο ρέμα.
Αξίζει να προστεθεί επίσης το ότι η δήμαρχος δεν ανέφερε τους λόγους για τους οποίους δεν πήγε στη σύσκεψη των όλων των αρμόδιων φορέων υπό τον πρωθυπουργό, έστω για να εκφράσει την «αγανάκτησή» της.
Παρόλα αυτά, η κ. Κριεκούκη μιλώντας στον ΣΚΑΪ ζήτησε την άμεση αποζημίωση των πληγέντων, κάτι που όμως είχε ήδη ανακοινωθεί επισήμως μια ημέρα πριν από τον πρωθυπουργό.
Πάντως, οι κακές γλώσσες λένε πως η «αγανάκτησή» της, ίσως σχετίζεται «με κάποιο τρόπο» με τη μήνυση της Ρένας Δούρου…
Πηγή: altsantiri.gr