23 Νοε 2017

Αίσχος! Να παυθεί τώρα το δοτό προεδρείο του Γρ Προυπολογισμού της Βουλής!ΖΗΤΑΕΙ να μην δωσουν μερισμα στον λαο....ΕΙΝΑΙ φυσικο οταν οι κυριοι παιρνουν πολυ ΠΑΧΥΛΟΥΣ μισθους

ΘΕΛΟΥΝ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ...ΘΕΛΟΥΝ να μας ξεσκισουν!!!Εχει πετάξει πλέον και το τελευταίο “φύλο συκής” το “μόρφωμα” όπως αποκαλέιται πλέον από την κοινή γνώμη, που φέρει τον βαρύδουπο ( θεσμικά ) τίτλο ” Γραφείο Προυπολογισμού της Βουλής ” , καθώς το όργανο στο οποίο προίσταται ο τοποθετημένος από το 2013 ( Σαμαράς) Παν ΛιαργκόβαςΔΙΑΒΑΣΤΕ εδω ποιος ειναι ο κυριος αυτος ...εχει
ξεμπερδεψει με αυτο ? ( και του οποίου η θητεία ολοκληρωνεται σε εναμιση μήνα ) έχει καταντήσει φερέφωνο της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και των ακραίων (νεο) φιλελευθερων κύκλων του ΣΕΒ και του ΣΚΑΙ! Η νέα εκθεση που δημοσιοποιηθηκε φαίνεται σα να εχει γραφτεί από ρεπορτάζ του γνωστού καναλιού του Φαλήρου σε συνεργασία με το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη και με αρχισυνταξία της … Μιράντα Ξαφα! Τα βάζει ανοιχτά με το κοινωνικό μέρισμα που ιανέμει η κυβέρνηση υιοθετώντας την διατυπωμένη θέση της ΝΔ ότι προκυπτει μονον από την υπερφορολόγηση και ζητά να μην διαμοιραστεί στους δικαιούχους αλλα να δοθεί για ελάφρυνση της φορολογίας! Παράλληλα αφήνει υπονοούμενα ότι ο Αλ Τσίπρας διαμοιράζει το μέρισμα σε εκέινες τις κοινωνικές τάξεις που θεωρεί “ευνοικές” για τον ίδιο ( εννοέι τους αδυναμους οικονομικά τους μικροσυνταξιουχους, τους ανεργους, τους αστεγους και τους χαμηλόμισθους ) ενω κατα την γνώμη του Γρ Προυπολογισμου θα έπρεπε να διατιθεται για ελάφρυνση των φορων των επενδυτών ωστε να κάνουν νεες επενδύσεις ! Τέλος αμφισβητεί τις προβλέψεις του προυπολογισμού που κατατεθηκε από τον ΥπΟικ γαι την αναπτυξη το 2018, ενω “στοχοποιεί” τον Αλ Τσίπρα λέγοντας ότι διοχετευει τους πόρους που προκύπτουν από το πλεόνασμα στην δημιουργία ταμειακών αποθεμάτων ώστε να στηριχετι η ελληνική οικονομία μόλις βγει από το προγραμμα στήριξης ( Μνημόνιο ) τον Αυγουστο !!! Λες και αυτο είναι … κακό!
«Η επιστημονική επιτροπή του Γραφείου εκφράζει την ανησυχία της για την επίμονη επιδίωξη υψηλότερων του στόχου (και των δεσμεύσεων της χώρας) πρωτογενών πλεονασμάτων. Προφανώς συνεπάγονται υπερβολική λιτότητα και επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη».
Όπως σημειώνει το γραφείο η λογική των πέραν των στόχων πλεονασμάτων επηρεάζει και τα διαπραγματευτικά περιθώριο της χώρας, επιτρέπουν στη κυβέρνηση να διοχετεύσει πόρους σε στόχους που έχουν -για την ίδια- πολιτική προτεραιότητα και οδηγούν στη δημιουργία ταμειακών αποθεμάτων, ιδίως για τη μεταβατική περίοδο μετά τη λήξη του Μνημονίου.
Ακόμα, αφήνει αιχμές και για τον τρόπο που η κυβέρνηση έχει επιλέξει να κινηθεί μεταξύ της «υπευθυνότητας» και της κοινωνικής πολιτικής, λέγοντας πως από τη μια υπηρετείται η κοινωνική διάσταση του προϋπολογισμού, ωστόσο άλλα μέτρα όπως οι έμμεσοι φόροι, αντιστρατεύονται τις σχετικές ρυθμίσεις. «Επομένως το ίδιο το Σχέδιο Προϋπολογισμού αδυνατίζει εν μέρει το σχετικό επιχείρημα», σημειώνει.
Πάντως, στην έκθεση, εγείρονται ερωτήματα και για την ίδια την επιλογή της παροχής του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο χαρακτηρίζει κατανοητό ως παροχή λόγω της κοινωνικής πίεσης, όμως εξηγεί πως θα έχει πιθανόν δυσμενείς παρενέργειες για την ανάπτυξη αφού «χρηματοδοτούνται κυρίως μέσω των έμμεσων φόρων».
Πηγή: newspost.gr