23 Νοε 2017

«Πολυεθνική»… εταιρεία παραγωγής κάνναβης σε βίλες της Αττικής – Είχαν εμπόρευμα αξίας 4 εκατ. ευρώ!

Τα εργαστήρια της υδροπονικής κάνναβης είχαν στηθεί σε τρεις βίλες στην Αττική, και αρχηγός φαίνεται να ήταν μια γυναίκα από το Βιετνάμ, που συνελήφθη και αυτή από την ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε στηθεί μια κανονική «γραμμή παραγωγής» που παρήγαγε χασίς υψηλής ποιότητας, με βάση την «πιάτσα». Στην κατοχή τους βρέθηκαν 2.195 δέντρα, ενώ η τιμή ανά κιλό ήταν… 7.000 ευρώ.
Αυτό σημαίνει πως ο εμπόρευμα που βρήκαν οι αστυνομικοί, αντιστοιχούσε σε 7.000.000 ευρώ! Η σπείρα δρούσε εδώ και 1,5 χρονο, και διακινούσε την κάνναβη τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες της Ευρώπης.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής

«Δυο υποθέσεις, που αφορούν στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούντο συστηματικά σε διαφορετικά εγκληματικά πεδία, αποτελούν το αντικείμενο της σημερινής μας παρουσίασης.
Οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις είχαν μπει στο στόχαστρο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και αποδομήθηκαν πλήρως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες μας, μετά από συστηματικές έρευνες, εξακριβώσεις και ταυτοποιήσεις.
Όσον αφορά στην πρώτη υπόθεση διακριβώθηκε η δράση οργανωμένου κυκλώματος, που είχε εγκαταστήσει προηγμένη «γραμμή» παραγωγής μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, υδροπονικής μορφής, τις οποίες προωθούσε στην εγχώρια παράνομη αγορά και -κυρίως- στις αντίστοιχες αγορές ευρωπαϊκών χωρών.
Το χρονικό της εξάρθρωσης περιλαμβάνει εξειδικευμένες προανακριτικές τεχνικές, διασταυρώσεις και εξακριβώσεις στοιχείων, ανάλυση και σύνθεση ερευνητικών δεδομένων και σκιαγράφηση του εγκληματικού «προφίλ» της οργάνωσης.
Ο συνδυασμός των παραμέτρων αυτών μας έδωσε τη δυνατότητα να οδηγηθούμε σταδιακά στην ανίχνευση, τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.
Ακολούθως, η έρευνα μας διευρύνθηκε και εμπλουτίστηκε με ενέργειες διακριβώσεων και επιτηρήσεων, γεγονός το όποιο σε συνδυασμό με εξειδικευμένες αστυνομικές τεχνικές ανίχνευσης περιβαλλοντολογικών συνθηκών, μας έδωσε τη δυνατότητα να εντοπίσουμε (3) πλήρως οργανωμένα και εξοπλισμένα εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας.
Τα εργαστήρια αυτά είχαν εγκατασταθεί σε πολυτελείς κατοικίες – βίλες στην περιοχή του Νέου Βουτσά στην Ραφήνα Αττικής, τις οποίες είχε νοικιάσει η εγκληματική οργάνωση.
Με τα δεδομένα αυτά, στην τελική φάση, σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην παραπάνω περιοχή και καταφέραμε να συλλάβουμε πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ασιατικής καταγωγής και συγκεκριμένα τρεις άνδρες και μια (1) γυναίκα υπήκοος Βιετνάμ και έναν (1) υπήκοο Κίνας.
Οι έρευνες που πραγματοποιήσαμε στις βίλες και σε άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μας απέφεραν ένα αξιόλογο αριθμό κατασχέσεων, στα οποία περιλαμβάνονται και -2.195- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.
Εκτιμάται ότι η συγκομιδή των αποσπασμάτων κάνναβης και η περαιτέρω προώθηση και διακίνηση τους θα απέφερε στην εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον τέσσερα (4) εκατομμύρια ευρώ»

Εκπρόσωπος Αστυνομίας: Στα 2.195 τα δενδρύλια

Από τις έρευνες που πραγματοποίησαν κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στις τρείς πολυτελείς κατοικίες της Ανατολικής Αττικής, διαπιστώθηκε:
-στην 1η οικία, η εγκατάσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου – φυτωρίου (297) δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, δια της υδροπονικής μεθόδου, ύψους περίπου (5) εκατοστών έως ενός μέτρου, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη αποξηραμένα φύλλα καννάβεως σε νάιλον συσκευασία μικτού βάρους (420) γραμμαρίων, καθώς και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
-στην 2η οικία, η εγκατάσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου – φυτωρίου (1.316) δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, δια της υδροπονικής μεθόδου, ύψους περίπου (5) έως (140) εκατοστών,
-στην 3η οικία, η εγκατάσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου – φυτωρίου (582) δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, δια της υδροπονικής μεθόδου, ύψους περίπου (20) έως (120) εκατοστών, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη (2) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
ενώ στην κατοχή της 33χρονης υπηκόου Βιετνάμ, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλειδιών, μεταξύ των οποίων και αυτά της 1ης και 3ης οικίας.
Παράλληλα, από αστυνομική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε οικία του 35χρονου υπηκόου Κίνας στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (485) ευρώ, (3) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και tablet.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-2.195 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,
-420 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης,
-ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
-το χρηματικό ποσό των 485 ευρώ,
-9 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
-Tablet και
-πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίων – φυτωρίων για την καλλιέργεια κάνναβης υδροπονικής μορφής (λαμπτήρες, αφυγραντήρες, σωλήνες εξαερισμού κ.α.)
Εκτιμάται ότι το συνολικό προσδοκώμενο χρηματικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα των μελών της οργάνωσης, ανέρχεται τουλάχιστον σε 4.000.000 ευρώ.
Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».