19 Οκτ 2017

Πρωτοφανές!!! Οι εφοριακοί έστειλαν εξώδικο στην ΑΑΔΕ και στον Τσακαλώτο. Δεν θέλουν την αξιολόγηση

Πρωτοφανής πρέπει να θεωρηθεί η κίνηση των εφοριακών (ΠΟΕ ΔΟΥ)  , να αποστείλουν εξώδικο προς τον ίδιο τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων  (ΑΑΔΕ) κ. Γεώργιο Πιτσιλή
αλλά και τον υπουργό οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, κηρύσσοντας απεργία-αποχή διαρκείας  ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης για τους υπαλλήλους της αρχής.
Με τον τρόπο αυτό απορρίπτουν το σχέδιο του κ. Πιτσιλή για την Εφάπαξ Αξιολόγηση καθώς θεωρούν πώς «η προωθούμενη αξιολόγηση δεν εξυπηρετεί την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής και επαγγελματικής κατάρτισης και εξέλιξης των υπαλλήλων…». Επίσης  καταγγέλλουν ότι «παραβιάζονται οι γενικές αρχές της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας κατά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων…»
Επίσης προειδοποιούν πως «με την έκδοση των κανονιστικών πράξεων για την Εφάπαξ Αξιολόγηση θα ακολουθήσει ταυτόχρονη αίτηση ακύρωσης και αναστολής στα ασφαλιστικά μέτρα» .
Ουσιαστικά οι συνδικαλιστές των εφοριακών (και όχι στο σύνολο τους οι εφοριακοί) ακολουθούν την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να εναντιωθεί στην τροπολογία που έφερε η Όλγα Γεροβασίλη με την οποία το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιχείρησε το αδιέξοδο που προκάλεσε η άρνηση των δημοσίων υπαλλήλων να αξιολογηθούν το προηγούμενο διάστημα. Η ΑΔΕΔΥ είχε καταγγείλει την τροπολογία ως απεργοσπαστική και ως προσπάθεια τρομοκράτησης των υπαλλήλων.
Παράλληλα το κλίμα επιδεινώθηκε με την απόφαση του υπουργείου να προχωρήσει κανονικά τις διαδικασίες για την προκήρυξη νέων προϊσταμένων και στις υπηρεσίες των υπουργείων.

Ωστόσο η συγκεκριμένη περίπτωση έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εγείροντας διάφορα ερωτήματα, τα οποία οδηγούν στις παρακάτω σκέψεις:


-Πώς είναι δυνατόν αυτοί, που ελέγχουν όλους τους πολίτες, να μη θέλουν να ελέγχονται;
-Ποιος φοβάται την αξιολόγηση και γιατί, αν είναι συνεπής στα καθήκοντά του;
-Γιατί εστάλη τώρα το εξώδικο, όταν οι συνδικαλιστές έχουν ενημερωθεί σχετικά από τις αρχές του καλοκαιριού και όταν όλο το σχέδιο ήταν αναρτημένο προς διαβούλευση στο site της ΑΑΔΕ επί δέκα ημέρες;
-Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτές οι… «ανησυχίες» των εκπροσώπων των εργαζομένων με τις επερχόμενες εκλογές στις ομοσπονδίες τους;
Υπενθυμίζεται πως η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης προς του δανειστές και ένα από τα προαπαιτούμενα για το μνημόνιο.
http://www.mononews.gr/