18 Οκτ 2017

Στα χέρια κλεφτών το πρώτο μπουζούκι του Χρ. Νικολόπουλου

Στο εξοχικό του γνωστού μουσικοσυνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου στη Φθιώτιδα κατάφεραν να «τρυπώσουν» τα ξημερώματα του Σαββάτου διαρρήκτες, οι οποίοι μάλιστα άρπαξαν και το πρώτο μπουζούκι του, με το οποίο ξεκίνησε τη λαμπρή καριέρα του.

Οι άγνωστοι δράστες κατόρθωσαν να διαρρήξουν το σπίτι του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού στον Κάλαμο του Αγίου Κωνσταντίνου, χωρίς να πτοηθούν από τον συναγερμό και τα συστήματα ασφαλείας. Οι «ποντικοί» έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι προκαλώντας φθορές, καθώς ευελπιστούσαν να βρουν μετρητά και χρυσαφικά. Ομως, μέσα στη βίλα δεν υπήρχαν χρήματα ή πολύτιμης αξίας αντικείμενα, με αποτέλεσμα -σύμφωνα με πληροφορίες- οι κλέφτες να αφαιρέσουν σιδερένιες κολόνες που υπήρχαν έξω από την κεντρική πόρτα και μία μεγάλη τηλεόραση.
Εκείνο, όμως, που στενοχώρησε τον Χρήστο Νικολόπουλο είναι ότι του άρπαξαν το μπουζούκι με το οποίο ουσιαστικά ξεκίνησε να παίζει μουσική σε επαγγελματικό επίπεδο και το οποίο είχε κατασκευάσει με τα χέρια του. Ο ίδιος ανέφερε μάλιστα ότι πάνω στο αγαπημένο του όργανο υπάρχουν και τα αρχικά του ονόματός του.