18 Οκτ 2017

Μεγαλώνει το «ρήγμα» στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ένα μεγάλο τμήμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγγέλλει το «πραξικόπημα» Μητσοτάκη

Η κόντρα ενός μεγάλου και σημαντικού τμήματος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλά κρατεί μετά την μετατροπή της ΟΝΝΕΔ σε «παραμάγαζο» στελεχών της ομάδας Μητσοτάκη. Το παραγκωνισμένο αυτό τμήμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εξέφρασε δημόσια
την αντίθεσή του στις πρακτικές του αρχηγού της ΝΔ και στην επικείμενη διάλυσή του «όπως αυτή παραγγέλθηκε από το βήμα της ΔΕΘ».
Το τμήμα αυτό της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγγέλλει το «πραξικόπημα» Μητσοτάκη και απαντά με το σύνθημα #symmetexo και την παρακάτω αφίσα.
«Στοίχημα για εμάς αποτελεί η μεγαλύτερη δυνατή ενεργοποίηση των φοιτητών των ελληνικών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και η συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαφοροποιούμαστε από την κεντρική γραμμή που προσπαθεί να επιβληθεί άνωθεν στη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, η οποία θέλει τους φοιτητές να μην εκπροσωπούνται θεσμικά στα όργανα του Πανεπιστημίου και να μην έχουν άποψη για τα ακαδημαϊκά ζητήματα που τόσο μας αφορούν. Σε μια περίοδο που συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες και δικαιώματα καταπατώνται εντός των ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ (ξυλοδαρμός ΑμΕΑ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών/ομηρία μελών Συγκλήτου ΑΠΘ), τη στιγμή που τα φαινόμενα εγκληματικότητας και παραβατικής δράσης εντείνονται στα πανεπιστημιακά campus (διακίνηση ναρκωτικών/κλοπές) δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη σκοπιμότητα πίσω από τον περιορισμό της δράσης της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ που δρομολογείται μεθοδικά. Η μεταρρυθμιστική, φιλελεύθερη φωνή της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ μπορεί να αποτελέσει το μοναδικό ανάχωμα στην παρακμή και να δημιουργήσει ρεαλιστική ελπίδα για ένα σύγχρονο, ελεύθερο και δημοκρατικό ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Είμαστε σίγουροι πως στην Πειραιώς δεν θα καταλάβουν και πολλά. Αυτό τον καιρό είναι απασχολημένοι με τους UBER/TAXIBEAT εξωγήινους!»,αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.