1 Οκτ 2017

Ο 90αρης που αψήφισε τον Ραχόι, τα δακρυγόνα, το ξύλο και τις σφαίρες καουτσούκ! Έκλεισαν οι κάλπες - 761 οι τραυματίες!

Χάος, ωμή βία, εικόνες ντροπής. Ο απόλυτος διχασμός. Η Ισπανία σε σταυροδρόμι. Τι θα βγάλουν οι κάλπες (όσες… έμειναν ανοιχτές) στο δημοψήφισμα στην Καταλονία;
Οι κάλπες στην Καταλονία έκλεισαν στις 21:00 (ώρα Ελλάδας). Το δημοψήφισμα έγινε, αλλά έγινε υπό το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας. Οι εικόνες που κάνουν από το πρωί της Κυριακής (01.10.2017) το γύρο του κόσμου συγκλονίσουν και εξοργίζουν. Αστυνομικοί με γκλοπ χτυπούν όποιον θέλει να ψηφίσει. Ανάμεσά τους γυναίκες και ηλικιωμένοι.
Περισσότεροι από 760 είναι οι τραυματίες. Ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί στο μάτι, ένας άλλος έχει οδηγηθεί στο χειρουργείο. Είναι οι δυο πιο σοβαρά τραυματίες. Οι εικόνες ψηφοφόρων με σκισμένα ρούχα και ματωμένα κεφάλια, διαδέχονται από το πρωί η μια την άλλη.
Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο live blog του newsit.gr

Ωμή αστυνομική βία!

Το δημοψήφισμα στην Καταλονία θα μείνει στην ιστορία. Όχι για το αποτέλεσμα. Άλλωστε έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματικό. Άλλωστε η ισπανική κυβέρνηση δεν το αναγνωρίζει και μάλιστα σήμερα το παροιμοιάζει με «φάρσα». Θα μείνει, όμως, στην ιστορία για τις εικόνες ντροπής που παρακολουθεί ολόκληρος ο κόσμος από το πρωί της Κυριακής, 01.10.2017.