19 Οκτ 2017

Πρόεδρος Συλλόγου απαγόρευσε στις γυναίκες να παρελάσουν την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Μια πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου Απόγονων Μακεδονομάχων Θεσσαλονίκης, να μην πάρουν μέρος οι γυναίκες του συλλόγου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει μέλος του συλλόγου,
ο λόγος είναι πως στον πρόεδρο δεν αρέσουν οι γυναικείες στολές κι έτσι πήρε την απόφαση να μην συμμετάσχουν.
«Πήρα να ρωτήσω για την παρέλαση, που θα συμμετείχα για πρώτη φορά μαζί με τον μικρό εγγονό μου και μου είπαν πως φέτος οι γυναίκες δεν θα συμμετέχουν, μετά από απόφαση του πρόεδρου. Βεβαίως, πήγα και βρήκα τον πρόεδρο και για να τον ρωτήσω τον λόγο. Μου είπε πως δεν του αρέσουν οι στολές που έχουν οι γυναίκες του συλλόγου, για αυτό αποφάσισε να μην συμμετέχουν. Νομίζω πως υποτιμάει την νοημοσύνη μας με αυτό που μας λέει…» δήλωσε στο Seleo, η Δήμητρα Τσώρη.
Ο σύλλογος Απόγονων Μακεδονομάχων Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, εδώ και 7 χρόνια και για πρώτη φορά, υπάρχει αυτό το ζήτημα. Στο ένστολο τμήμα του συλλόγου συμμετέχουν περίπου 10 γυναίκες.
Η κυρία Τσώρη, εκ μέρος όλων των γυναικών του συλλόγου, εξέφρασε την θλίψη αλλά και τη στεναχώρια τους, καθώς όπως είπε «είναι πολύ πολύτιμο για εμάς η συμμετοχή μας στην παρέλαση, το περιμένουμε κάθε χρόνο».
http://neaselida.news/