21 Σεπ 2017

Πόλεμος! Netflix εναντίον οικογένειας Πάμπλο Εσκομπάρ!

Η πολυτάραχη -ομολογουμένως- ζωή του Κολομβιανού Πάμπλο Εσκομπάρ, έχει μεταφερθεί πολλάκις στις Τέχνες. Αμέτρητες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές έχουν καταπιαστεί με τα πεπραγμένα του «βασιλιά της κοκαΐνης». Μία, όμως, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για τα καλά. Ο λόγος για την τηλεοπτική σειρά «Narcos», του Netflix, η οποία στις δύο πρώτες σεζόν της, επικεντρώνονταν στην ζωή του Εσκομπάρ. Ο Βραζιλιάνος ηθοποιός, Wagner Moura, που υποδύθηκε την ηγετική μορφή του θρυλικού καρτέλ του Μεντεγίν, έχει συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία της σειράς, αφού η ερμηνεία του ήταν απλά συγκλονιστική. Η βραβευμένη σειρά, ωστόσο, έχει βρεθεί στο επίκεντρο για… διαφορετικούς λόγους.
Ο Wagner Moura, υποδυόμενος τον Πάμπλο Εσκομπάρ στο Narcos / Φωτογραφία από Facebook: Narcos

Απαιτήσεις και απειλές για μηνύσεις από την οικογένεια του Πάμπλο Εσκομπάρ!

Το τηλεοπτικό δίκτυο Netflix, έχει εμπλακεί σε μια διαρκή διαμάχη με την οικογένεια του Πάμπλο Εσκομπάρ. Ο λόγος; Τα δικαιώματα του Narcos! Την είδησε μεταδίδει το Business Insider, επικαλούμενο ρεπορτάζ του hollywoodreporter.com.
Το The Hollywood Reporter έχει στην κατοχή του επιστολή των δικηγόρων της Narcos Productions, LLC (NPL). Της εταιρείας, δηλαδή, που βρίσκεται πίσω από την σειρά Narcos, αλλά και το βιντεοπαιχνίδι «Narcos: Cartel Wars».
Η εταιρεία αυτή ισχυρίζεται πως στις 20 Αυγούστου του 2016, η οικογένεια του Πάμπλο Εσκομπάρ κατέθεσαν αιτήσεις… πατέντας για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα τόσο από την σειρά, όσο και από το βιντεοπαιχνίδι. Αυτό, φυσικά, έγινε χωρίς να το γνωρίζει η εταιρεία, σύμφωνα με τους δικηγόρους της.
Η κόντρα, έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη εταιρεία και τον Roberto De Jesus Escobar Gaviria. Τον 71χρονο αδελφό του Πάμπλο. Ο οποίος απειλεί πως θα διακόψει «το μικρό τους σόου» αν δεν του δώσουν αποζημίωση ύψους 1 δισ. δολαρίων! «Το Neflix φοβάται», λέει ο ίδιος και συμπληρώνει: «Μας έστειλαν μια μακροσκελή επιστολή για να μας απειλήσουν».
Η αίτηση κατοχύρωσης δικαιωμάτων που έκανε ο αδελφός του Εσκομπάρ, σχετίζεται μεταξύ άλλων με: Ring tones, γυαλιά ηλίου, διακοσμητικά μαγνητάκια κλπ.
Η εταιρεία από την πλευρά της, χαρακτήρισε «δόλια» την όλη στάση της οικογένειας Εσκομπάρ. Συγκεκριμένα ο δικηγόρος της NPL, Jill M. Pietrini, αναφέρει: «Για παράδειγμα, ο Εσκομπάρ ισχυρίζεται πως χρησιμοποιούσε το Narcos σε σχέση με πράγματα όπως το να «χρησιμοποιείς ένα website», αλλά και online υπηρεσίες βιντεοπαιχνιδιών, από τις 31 Δεκεμβρίου του 1986. Παρόλα αυτά, το ίντερνετ δεν είχε εξελιχθεί για ευρεία καταναλωτική χρήση το 1986. Ούτε υπήρχε τότε διαθέσιμη η χρήση βιντεοπαιχνιδιών«.
Στην επιστολή, η εταιρεία απειλεί με αντίποινα, δηλαδή με μηνύσεις για «χρήση χωρίς εξουσιοδότηση».

Απίστευτες δηλώσεις από τον… αδελφό Εσκομπάρ

Όσον αφορά στις απαιτήσεις του αδελφού Escobar, ο ίδιος έχει να πει… πολλά ενδιαφέροντα. «Ένα δισ. δολάρια είναι όσα βγάζαμε σε μια καλή εβδομάδα πίσω στα 8ο’s και τα 90’s«, τόνισε σε δηλώσεις του το 2016. Σημειώνεται πως ο ίδιος εκτελούσε κάποτε χρέη λογιστή για το καρτέλ του Μεντεγίν.
Εσκομπάρ
Ο Wagner Moura, υποδυόμενος τον Πάμπλο Εσκομπάρ στο Narcos / Φωτογραφία από Facebook: Narcos
Το Netflix κυκλοφόρησε την τρίτη σεζόν του Narcos την 1η Σεπτεμβρίου του 2017, με την ιστορία -πλέον- να έχει να κάνει με τα καρτέλ των ναρκωτικών στην Κολομβία κατά την μετά-Εσκομπάρ εποχή…

Θάνατος συντελετή της σειράς και… εφιαλτική συμβουλή!

Όλα αυτά, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε προκαλέσει σοκ η είδηση του θανάτου ενός συντελεστή της σειράς! Επρόκειτο για τον Carlos Muñoz Portal και εκτελούσε χρέη «location scout» για την σειρά. Συγκεκριμένα, ο ρόλος του ήταν να μεταβαίνει σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, ούτως ώστε να κρίνει εάν είναι κατάλληλες για να γυριστούν σκηνές της σειράς.
Τα διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν πως ο άνδρας δέχθηκε πολλαπλούς πυροβολισμούς και βρέθηκε νεκρός. Η περιοχή στην οποία βρισκόταν, είναι μία από τις πιο γνωστές στο Μεξικό για την «κυριαρχία» που έχουν τα καρτέλ των ναρκωτικών…
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αδελφός του Escobar, ο οποίος έδωσε μια… συμβουλή στγους παραγωγούς του Narcos. Συγκεκριμένα τους είπε πως θα πρέπει να προσλάβουν… εκτελεστές ως προσωπικό ασφαλείας, εάν σκοπεύουν να συνεχίσουν τα γυρίσματα στο Μεξικό και την Κολομβία…