21 Σεπ 2017

Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Μηχανοκίνητες μονάδες και δυνάμεις αστικού πολέμου στην Καταλονία – Ξεσηκώθηκαν και στη χώρα των Βάσκων – Καλεί σε διαδηλώσεις η Μπάρτσα!

Στα άκρα η κατάσταση με τη Καταλονία, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Αλφόνσο Ντάστις να δηλώνει ότι «οι Καταλανοί αυτονομιστές χρησιμοποιούν τακτικές των Ναζί για να εκφοβίσουν τους αντιπάλους τους πριν από το παράνομο δημοψήφισμα για την ..
ανεξαρτησία»! Χιλιάδες διαδηλωτές στη Χώρα των Βάσκων έχουν ταχθεί υπέρ του δημοψηφίσματος της Καταλονίας ενώ παρέμβαση έκανε και η ομάδα της Μπαρτσελόνα!
Στο μεταξύ, το  Υπουργείο Άμυνας προχωρά σε αναδιοργάνωση της στρατιωτικής βάσης στο Sant Climent Sescebes, η οποία περιλαμβάνει την ενσωμάτωση μέσα στις επόμενες ημέρες πενήντα θωρακισμένων οχημάτων τύπου Pizarro.
Για το λόγο αυτό μεταφέρονται στην  Καταλονία αυτούσιες  «μηχανοκίνητες μονάδες» μάχης και άρματα μάχης τα οποία η Μαδρίτη τα «βαφτίζει» αναδιοργάνωση . 
Συγκεκριμένα, 40 ΤΟΜΑ  «Pizarro»  και 50 μπουλντόζες Caterpillar, μαζί με άρματα μάχης μεταφέρονται εσπευσμένα στην περιοχή.
Πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη ειδικής μονάδος η οποία είναι ειδική στον αστικό πόλεμο.
Έδρα τους η στρατιωτική βάση Sant Climent Sescebes όπου θα ενσωματωθούν με το 62ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού με έδρα τη Σαραγόσα.
Το 62ο τάγμα και το 1ο σύνταγμα που κλήθηκαν μέχρι στιγμής, θα δεχθούν στην σύνθεση τους και μονάδα «ορεινών επιχειρήσεων» η οποία έρχεται καθ’όδον σύμφωνα με τα σχέδια  μετασχηματισμού του ισπανικού στρατού.
Πηγές της Μαδρίτης μίλησαν για «λειτουργική αναδιοργάνωση» αιτιολογώντας την ταχεία μετακίνηση τεθωρακισμένων οχημάτων Pizarro στο σύνταγμα του Sant Climent Sescebes στην Καταλονία.
Σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση, «οι στρατηγικοί λόγοι»που δικαιολογούν την «λειτουργική αναδιοργάνωση» είναι η κατάσταση στην Καταλονία!
Το Υπουργείο  επίσημα έχει ενημερώσει το Καταλανικό συμβούλιο για οποιασδήποτε κίνηση στρατευμάτων ή υλικού προκαλώντας ανησυχία στους Καταλανούς πολίτε . Ειδικά  σε στιγμές υψηλής πολιτικής έντασης.
«Τα δημοψηφίσματα είναι ένα όπλο επιλογής δικτατόρων», δήλωσε ο ισπανός ΥΠΕΞ, Α.Ντάστις, σε τηλεοπτική συνέντευξη στη Νέα Υόρκη, παρατηρώντας ότι ο στρατηγός Φράνκο διεξήγαγε δύο δημοψηφίσματα στην Ισπανία προτού η χώρα επιστρέψει στη δημοκρατία μετά το θάνατό του το 1975.
«Αυτοί οι άνθρωποι  πραγματικά τηρούν την στάση των Ναζί επειδή τοποθετούν αφίσες με τα πρόσωπα των δημάρχων που αντιστέκονται στο αίτημα τους να συμμετάσχουν σε αυτό το δημοψήφισμα», δήλωσε ο ΥΠΕΞ .
Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ισπανίας ευρίσκεται στην Ν. Υόρκη διότι παρίσταται στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ τονίζει ότι θα αποτραπεί η επιμονή της καταλανικής κυβέρνησης  για απόσχιση την 1η Οκτωβρίου .
Μετά από σειρά αποφάσεων του Συνταγματικού Δικαστηρίου αποφασίσθηκε  ως παράνομη η όλη διαδικασία ενώ ο πρωθυπουργός Μάρινο Ραγιόι επιβάλλει οικονομικά εμπόδια στην περιφερειακή διοίκηση και έχει υποσχεθεί αυστηρότερες κυρώσεις ακόμη και αν οι υπάλληλοι αρνούνται να ανακαλέσουν.
Ο Ισπανός ΥΠΕΞ  είπε ότι οι αυτονομιστές ενθαρρύνουν τους υποστηρικτές τους ενώ παρενοχλούν τους αντιπάλους τους καθώς οι εντάσεις αυξάνονται πριν από την ημερομηνία που έχει οριστεί για το δημοψήφισμα.
«Αυτό είναι κάτι που δεν βλέπετε σε μια δημοκρατία», είπε ο ίδιος.
Ρητορική μίσους και διαχωρισμού από τον Ισπανό ΥΠΕΞ προμηνύει άσχημες εξελίξεις σε μια πυριτιδαποθήκη όπως η Καταλονία ενώ την σκυτάλη ενδεχομένως να πάρει και η «χώρα τω  Βάσκων» και στην συνέχεια άλλες «περιφέρειες» της ΕΕ .
Η δικτατορία των Βρυξελλών σε πλήρη εξέλιξη όμως παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην χώρα αυτή και αναμένει.
Μετά  από 15 χρόνια, αυξάνεται η πολιτική ένταση μεταξύ της Ισπανίας και της Καταλονίας .


Χιλιάδες διαδηλωτές στη Χώρα των Βάσκων υπέρ του δημοψηφίσματος της Καταλονίας
Κρατώντας πανό με το σύνθημα «εμείς θα αποφασίσουμε», χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Χώρα των Βάσκων προκειμένου να διατρανώσουν τη στήριξή τους στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στην Καταλονία.
Οι διαδηλωτές- ο αριθμός των οποίων ανερχόταν σε 35.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές, κατέκλυσαν τους δρόμους του Μπιλμπάο (βόρεια), σε μια κινητοποίηση που πραγματοποιείται δύο εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα που οι καταλανικές αρχές έχουν προγραμματίσει να διεξαχθεί την 1η Οκτωβρίου παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης της Μαδρίτης που θεωρεί τη διαδικασία παράνομη, όπως άλλωστε και το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.
Σε ένα πανό αναγραφόταν η λέξη «ναι», το αποτέλεσμα που επιδιώκουν να πετύχουν οι καταλανοί αυτονομιστές στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής τους.
Οι διαδηλωτές ήθελαν «να δείξουν ότι τάσσονται υπέρ της δημοκρατίας και υπέρ του θεμελιώδους δικαιώματος του αποφασίζειν» δήλωσε σε δημοσιογράφους η Γιασόνε Αγκίρε Γκαρίτα, βουλευτίνα στο κοινοβούλιο της αυτόνομης κοινότητας.
«Θέλουν να καταγγείλουν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του ισπανικού κράτους» συμπλήρωσε η ίδια.
Το κάλεσμα προς τους πολίτες να βγουν στους δρόμους απηύθυνε η οργάνωση Gure Esku Dago, που στηρίζει το δικαίωμα αυτοκαθορισμού των Βάσκων.
Καταδικάζει την επιχείρηση της Εθνοφυλακής η Μπαρτσελόνα
Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επιχείρηση της ισπανικής Εθνοφυλακής κατά της καταλανικής κυβέρνησης εξέδωσε η Μπαρτσελόνα, η οποία καυτηριάζει τις συλλήψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της τοπικής Τζενεραλιτάτ.
Παράλληλα, οι «μπλαουγκράνα» φρόντισαν να καταστήσουν σαφές ότι είναι υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής.
«Η Μπάρτσα παραμένει πιστή στην ιστορική δέσμευση της υπεράσπισης της χώρας, της δημοκρατίας, της ελευθερίας έκφρασης και του δημοψηφίσματος», τονίζεται σχετικά.
«Η Μπάρτσα καταδικάζει κάθε πράξη που μπορεί να εμποδίσει το δικαίωμα του αποφασίζειν και την ελευθερία έκφρασης», τονίζεται επίσης στο ίδιο κείμενο.
Η καταλανική ομάδα εκφράζει τη στήριξή της στα πρόσωπα, τις οντότητες και τους θεσμούς «που εργάζονται για να εγγυηθούν αυτά τα δικαιώματα», ενώ κάνει σαφές πως η ομάδα θα υποστηρίξει τη γνώμη της «πλειοψηφίας των Καταλανών» και τονίζει πως ο τρόπος έκφρασης αυτός ήταν πάντοτε «κόσμιος, ειρηνικός και παραδειγματικός».
Το τι θα λάβει χώρα στην επαρχία  αυτή αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και όλες τις χώρες , διότι οι «ασκοί του Αιόλου» έχουν ήδη ανοίξει.
Υπενθυμίζουμε απλά παλαιότερο άρθρο μας σύμφωνα με το  οποίο,  το αποκαλούμενο «Κόμμα της Βαυαρίας», υποστήριξε  την αυτοδιάθεση της περιοχής δηλώνοντας μάλιστα ότι σε περίπτωση της αποχώρησης της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο , ενισχύεται η θέση του εν λόγω κινήματος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt το 2015, ο αρχηγός του κόμματος Florian Weber, δήλωσε ότι, τα τελευταία τρία χρόνια έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των υποστηρικτών του, και μόλις την περασμένη εβδομάδα εγγράφηκαν μόνο, 15 νέα μέλη.
Η περιοχή της Βαυαρίας είναι το ένατο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της ΕΕ (12,6 εκατομμύρια κατοίκους). Οι οικονομικοί δείκτες του είναι συγκρίσιμοι με την Σουηδία και τις Κάτω Χώρες: το 2013, το ΑΕΠ της περιοχής ανερχόταν σε περίπου € 488 δισεκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας είναι πολύ χαμηλό – 3,7%.
Οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Βαυαρίας, που αποτελεί την πλουσιότερη περιοχή της Γερμανίας, δηλώνουν ότι, δεν προτίθενται να επιδοτήσουν πλέον τα βόρεια και ανατολικά της Γερμανίας, στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Τον Ιούλιο του 2012, η Βαυαρία κατέθεσε αγωγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, για να επανεξετασθεί το κυβερνητικό σύστημα αναδιανομής των φορολογικών εσόδων.
Με λίγα λόγια οι Βαυαροί λένε προς πάσα «κατεύθυνση» ότι αυτοί δεν πρόκειται να δουλεύουν για να χρηματοδοτούνται τα υπόλοιπα « φτωχότερα» ομοσπονδιακά κρατίδια της χώρας.

Το σύνθημα κάποιων πολιτικών στην χώρα μας σε  παλαιότερη προεκλογική περίοδο ήταν για την Ευρώπη των «Περιφερειών», για να μην ξεχνιόμαστε και δεν νομίζουμε ότι ήταν τυχαίο…
http://www.pentapostagma.gr