21 Σεπ 2017

ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Αγρια καταδίωξη ύποπτου αυτοκινήτου στην Εθνική – Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας


Πυροβολισμοί έπεσαν στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Αχαρνών, λίγο πριν τη Φιλαδέλφεια.
Αυτόπτης μάρτυρας, o A.T., περιγράφει στο star.gr τις 
βγαλμένες από χολιγουντιανή ταινία σκηνές που διαδραματίστηκαν στον δρόμο.
«Οδηγούσα στην Εθνική, στην άνοδο, όταν άρχισαν να με προσπερνούν μηχανές της αστυνομίας. Ήταν ανά δυάδες και τετράδες. Αυτό είναι ασυνήθιστο. Δεν πάνε τόσοι αστυνομικοί σε ένα απλό τροχαίο. Μετά τις πρώτες δυάδες, πέρασαν και 4-5 περιπολικά. Αστυνομικοί περνούσαν ασταμάτητα. Δεν ήξερα τι έχει συμβεί, μέχρι που έφτασα στο σημείο».
Εκεί, όπως λέει ο μάρτυρας, είδε «πάρα πολλά θρύψαλα» στον δρόμο και το «επίμαχο» αυτοκίνητο σταματημένο δεξιά. Από τον ασύρματο του περιπολικού που ήταν σταθμευμένο δίπλα του, άκουσε ότι επρόκειτο για ανταλλαγή πυροβολισμών.
«Όταν έφτασα στο σημείο, είχαν απομακρύνει τους περαστικούς οι αστυνομικοί. Τους είδα να ψάχνουν κάτι στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου». Μάλιστα, όπως περιγράφει, άκουσε έναν αστυνομικό να φωνάζει «εδώ έχει πολύ πράμα». «Δεν ξέρω αν το έλεγε για κάτι που είδε στο πορτμπαγκάζ ή γενικά ότι η υπόθεση έχει ψωμί. Δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα αυτό».
Όπως αναφέρει ο Α.Τ., «σίγουρα το κυνηγούσαν το αυτοκίνητο, γιατί κι εγώ πήγαινα με ταχύτητα και με προσπέρναγαν. Και λέω στην αρχή ‘τι γίνεται, εμένα κυνηγάνε;’».
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποκλειστικές πληροφορίες του Star, πρόκειται για καταδίωξη που ξεκίνησε από τον Πειραιά, όταν αυτοκίνητο δεν σταμάτησε για έλεγχο.
Στο αυτοκίνητο βρίσκονταν 2 άτομα, πιθανόν Ρομά. Οι αστυνομικοί έσπασαν τα μπροστινά παράθυρα και τους έβγαλαν από το αυτοκίνητο.
Μαρτυρία αναφέρει ότι έπεσαν 3-4 πυροβολισμοί. Το αυτοκίνητο έχει εκτός από σπασμένα πλαϊνά τζάμια και 2 τρύπες στο παρμπρίζ.
ΠΗΓΗ: star.gr