22 Αυγ 2017

Η ΝΕΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.

Στο μέλλον, θα υπάρξει μια νέα μορφή ιδεολογίας που θα θελήσει να δημιουργήσει τον νέο μετακαπιταλιστικό και μεταμαρξιστικό άνθρωπο, σύμφωνα και χάρη στην αδιανόητη επιστημονική πρόοδο και την ασύλληπτη τεχνολογική εξέλιξη.
Πιστεύω και προβλέπω μάλιστα ότι μια από τις πιο σημαντικές και βασικές ιδεολογίες του μέλλοντος θα έχει ακριβώς αυτόν τον σκοπό. Την κατασκευή του νέου παγκόσμιου ανθρώπου, εξερευνητή του σύμπαντος, νικητή των ασθενειών, διώκτη του θανάτου και των γηρατειών, βιονικά έξυπνου, λογικού και δυνατού, εξολοθρευτή της βίας, του πολέμου και του εγκλήματος.
Η νέα αυτή ιδεολογία θα διαδοθεί ταχύτατα στον πλανήτη χάρη στις τεχνολογικές δυνατότητες και θα αποκτήσει καταρχάς ισχυρούς υποστηρικτές από τον επιχειρηματικό, επιστημονικό, ακαδημαϊκό και καλλιτεχνικό χώρο. Η σταδιακή μεταμόρφωση του παλαιού εξαρτημένου και βίαιου ανθρώπου σε νέο αυτάρκη και ειρηνικό άνθρωπο, αυτήν την φορά θα γίνει με την ίδια αυτού βούληση και επιλογή και όχι με την βία και τον θάνατο όπως επιχειρήθηκε από ηττημένες και ξεπερασμένες ιδεολογίες κατά τον 20ό αιώνα.
Τρομερά όπλα της νέας, γρήγορα παγκόσμιας, ιδεολογίας θα είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών των ανθρώπων, η θεραπεία όλων των ασθενειών, η εξερεύνηση του πλανήτη Άρη, η δημιουργία ανθρώπινων βάσεων πάνω στο φεγγάρι και βέβαια η μετάβαση στη νέα ανεξάντλητη, καθαρή και φθηνή ενέργεια. Πράγματα απίστευτα που για πρώτη φορά θα βιώσουν οι άνθρωποι ως είδος του πλανήτη γη και τα οποία θα δημιουργήσουν το κοινωνικό υπόστρωμα για την προσχώρηση στην νέα ιδεολογία εκατομμυρίων ανθρώπων απ' όλες τις χώρες.
Η νέα αυτή ιδεολογία θα έχει πιστεύω τα εξής θεωρητικά χαρακτηριστικά:
- Πλήρης αποκήρυξη του φανατισμού, της βίας και του πολέμου ως μέσων επίλυσης των διαφορών μεταξύ των ανθρώπων.
- Ενεργό κοινωνικό και πολιτικό ενδιαφέρον για οποιοδήποτε πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε άνθρωπος ή λαός στην γη.
- Πλήρης και απόλυτη προστασία των δικαιωμάτων του οποιουδήποτε ανθρώπου και των επιλογών του.
- Πλήρης προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.
- Πλήρης προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος. 100% προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
- Πολύ μεγάλη έμφαση στις νέες τεχνολογίες και την επιστήμη.
- Πλήρης θρησκευτική ουδετερότητα και προώθηση του ελεύθερου και αδογμάτιστου τρόπου σκέψης.
- Προώθηση του βιονικού, υγιούς και νεανικού νέου ανθρώπου. Ανακήρυξη των γηρατειών ως κεντρικής ανθρώπινης ασθένειας.
- Προώθηση μιας μεγάλης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης με άξονα τις νέες τεχνολογίες και την διδαχή στα σχολεία, εκτός των άλλων, της ιστορίας του σύμπαντος, της επιστήμης, της τεχνολογίας, της εξέλιξης των ειδών, της τέχνης, της οικονομίας, του εμπορίου και της ιστορίας της θρησκείας. Έμφαση στον λογικό, αδογμάτιστο και επιστημονικό τρόπο σκέψης.
- Πλήρης προστασία της δημοκρατίας και των πολιτικών ελευθεριών για οποιονδήποτε άνθρωπο και λαό. Προώθηση της ηλεκτρονικής δημοκρατίας και των ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων. Απόλυτη ελευθερία δημιουργίας κομμάτων, σωματείων, συνδικάτων. Ελεύθερη πολιτική έκφραση, εκλογές, δημοψηφίσματα, πολυκομματισμός, νέο σύγχρονο αντιπροσωπευτικό σύστημα, ανάδυση στοιχείων άμεσης δημοκρατίας. Πλήρης και απόλυτη αποκήρυξη ρατσιστικών τάσεων και κάθε μορφής πολιτικού, ιδεολογικού και θρησκευτικού ολοκληρωτισμού.
- Έμφαση στην δημιουργία νέων υπερεθνικών παγκόσμιων οργανισμών, νομικά εξοπλισμένων με διεθνή ισχύ και δύναμη τοπικής παρέμβασης.
Αυτή είναι πάνω κάτω η πρόβλεψή μου για την νέα παγκόσμια ιδεολογία του 21ου αιώνα, η οποία θα καταστεί δυνατή και βιώσιμη αποκλειστικά χάρη στην απίστευτη επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο που συντελείται αυτήν την στιγμή.