21 Αυγ 2017

Χαμός στη ΝΔ: Άγρια επίθεση Φορτσάκη στον Μητσοτάκη για τις αντιπολιτευτικές αθλιότητες

Όταν καίγεται η χώρα, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπάρχει κανενός είδους αντιπαράθεση και πρέπει, αντίθετα, να υπάρχει ομοψυχία και κοινή προσπάθεια να μπορέσουμε να νικήσουμε τη φωτιά» επισήμανε ο βουλευτής Επικρατείας και αναπληρωτής...
τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Φορτσάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9FM».
«Όχι στη γκρίνια την ώρα της φωτιάς, ναι, όμως, στη συνειδητοποίηση ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα κι ότι χρειαζόμαστε ένα πραγματικά εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, και κυρίως, τη νότια η οποία υποφέρει και θα υποφέρει συνεχώς και περισσότερο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φορτσάκης που διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή της ΝΔ.
 Επισήμανε: «Η χώρα μας υποφέρει από το φαινόμενο της ερημοποίησης, στο οποίο ως Ελλάδα δεν έχουμε αποδώσει τη σημασία που πρέπει, δεν έχουμε αντιληφθεί ότι πρέπει να οργανωθούμε πολύ περισσότερο, δεν έχουμε μια ειδική υπηρεσία που θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε δασοκομμάντος, δηλαδή ανθρώπους που να ξέρουν να χειρίζονται τα ζητήματα του δάσους». 
Πρόσθεσε: «Δεν συντηρούμε τα δάση, δεν έχουμε αρκετούς αντιπυρικούς διαδρόμους, έχουμε αμελήσει τα διάφορα μέσα, στην Αθήνα από 18 καναντέρ πετούσαν μόνο τα 6, έχουμε ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να το δούμε στα μάτια, πολλές φορές έχουμε και ένα πρόβλημα συντονισμού. Όλα αυτά πρέπει να τα βάλουμε κάτω και κάνουμε μια εθνική προσπάθεια να υπερβούμε τη δυσκολία που έχουμε και να την αντιμετωπίσουμε. Δεν έχει νόημα το να ψάχνουμε να βρούμε συνωμοσίες ή πυρήνες οι οποίοι είναι έξω από τη δική μας δυνατότητα αντιμετώπισης για να βρούμε δικαιολογίες».
περιοδιστα