22 Αυγ 2017

Το «μπαλάκι»...



Το πλοίο φεύγει από τη Μύρινα της Λήμνου στις δύο το μεσημέρι και φθάνει στο Λαύριο στις έντεκα το βράδυ. Όλα μια χαρά. Πιάνεις Αττική νωρίς σχετικά, παίρνεις το...

ΚΤΕΛ και είσαι στην Αθήνα λίγο μετά τα μεσάνυχτα πληρώνοντας κάτι παραπάνω από πέντε ευρώ για το εισιτήριο.

Όμως το πλάνο είναι... ελαττωματικό. Βλέπεις το τελευταίο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ από Λαύριο προς Αθήνα είναι στις εννιάμισι το βράδυ, παρά το γεγονός ότι στο λιμάνι φθάνει πλοίο από Καβάλα και Λήμνο, το οποίο πιθανότατα να έχει εκατοντάδες επιβάτες, ιδιαίτερα την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, όταν και επιστρέφουν αρκετοί από το «πρώτο κύμα» αδειών.

«Δεν ήξερες, δε ρώταγες;» θα πει κάποιος κακοπροαίρετος. Η πρώτη απάντηση είναι «όχι δεν ρωτάω γιατί θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρχει ανταπόκριση ΚΤΕΛ ή λεωφορείου με ένα λιμάνι στο οποίο φθάνουν πλοία από διάφορα νησιά και μάλιστα στη μέση της τουριστικής περιόδου».

Υπάρχει, βέβαια, και συνέχεια. Όταν ρωτάς στα ΚΤΕΛ Αττικής σου λένε «δε βάζουμε εμείς λεωφορείο, αυτό το αναλαμβάνει η εταιρεία». Όταν ρωτάς στο πρακτορείο της εταιρείας στη Μύρινα σου λένε «Α! Εμείς δε βάζουμε λεωφορείο, αυτό το αναλαμβάνει το ΚΤΕΛ Αττικής». «Μπαλάκι σε έχουμε κάνει κι εσένα ε;» μου λέει ο υπάλληλος της εταιρείας. Τι να του απαντήσω εγώ; Υπάλληλος είναι και αυτός.

Στην πορεία υπάρχει μια... φήμη, ότι επειδή στο παρελθόν έχουν διαμαρτυρηθεί αρκετοί πελάτες, συνήθως βάζουν ένα λεωφορείο και ίσως θα πρέπει να απευθυνθείς στη ρεσεψιόν του πλοίου. Οι ελπίδες αναπτερώνονται. 

Στη ρεσεψιόν, βέβαια, μας λένε ότι δεν βάζει κανένα λεωφορείο η εταιρεία και ότι αυτά τα κανονίζει το ΚΤΕΛ Αττικής. Ένας άλλος υπάλληλος με ενημερώνει «Τι να βάλει ΚΤΕΛ μωρέ αφού όλοι με τα αμάξια τους είναι». Ώστε για να πας και να έρθεις από τη Λήμνο είναι δεδομένο ότι έχεις αυτοκίνητο; Και οι υπόλοιποι;

Για την ιστορία το ταξίμετρο από το Λαύριο μέχρι την Κυψέλη γράφει 61 ευρώ!

ΥΓ: Η Λήμνος είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας...

efsyn.gr