22 Ιουλ 2017

Πατούλη τράβα σπίτι σου, Οργισμένοι οι Δήμαρχοι, Διαλύθηκε ο Συνδυασμός του στη ΚΕΔΕ

Το ποτήρι ξεχείλισε με τον Πατούλη και τα καμώματά του
Η Δήλωση του Δημάρχου Ηλιούπολης
Από: «Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης»
Ημερομηνία: 21 Ιουλ 2017 12:44 μ.μ.
Θέμα: Δήλωση του Δημάρχου Μαρκοπούλου, Σωτήρη Ι. Μεθενίτη, μετά την ανακοίνωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, περί υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Αθηνών.

Προς:
Κοιν.:
Η επιστολή του Συναδέλφου από το Δήμο Μαρκοπούλου δικαιώνει πλήρως αυτούς που εδώ και δύο χρόνια έχουν επισημάνει τον ρόλο του Προέδρου και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα δεν έχει να περιμένει τίποτα πια από αυτούς. Η λέξη « παραιτηθείτε» όπως είχα τονίσει πριν από δύο χρόνια, και τονίζει και σήμερα ο συνάδελφος, είναι αυτό που τους αρμόζει.

 Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης
Βασίλης Βαλασόπουλος
Η Δήλωση του Δημάρχου Μαρκοπούλου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                 Μαρκόπουλο, 20/7/2017
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ                                                  
Δ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ 1, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Τ.Κ.: 19003                                                               
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 22990-20121
Fax: 22990-24009
 Δήλωση του Δημάρχου Μαρκοπούλου, Σωτήρη Ι. Μεθενίτη,
μετά την ανακοίνωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ,
περί υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Αθηνών.
Την ώρα  που στη Βουλή συζητείται το Πολυνομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση,
το οποίο, ελάχιστα, περίπου μηδαμινά, αιτήματα των Δήμων ικανοποιεί και η
παρέμβασή μας, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη…
Την ίδια στιγμή, που οι οικονομικές περικοπές στους Δήμους μας, ξεπερνούν το 70/100  και αγωνιζόμαστε, δουλεύοντας μέρα-νύχτα, για να λειτουργήσουμε με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, τις διάφορες υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας…
Ενώ βρισκόμαστε δύο ολόκληρα χρόνια, πριν τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές και ως Αυτοδιοικητικό Κίνημα, έχουμε δεκάδες προβλήματα να λύσουμε και δεκάδες ζητήματα να αγωνιστούμε…
Το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί τώρα τον Πρόεδρό μας, είναι όπως αποδεικνύεται, η προώθηση της προσωπικής, πολιτικής του ατζέντας, με την πολυδιαφημισμένη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, για τον Δήμο Αθηναίων!
Η γνώμη μου, μετά από αυτή την εκ μέρους του, επιλογή αυτοδιοικητικών προτεραιοτήτων δράσης, είναι ότι οφείλει πλέον αμέσως, να παραιτηθεί από την Προεδρία της ΚΕΔΕ! Αυτό όμως, είναι μια δική του επιλογή, που συνδέεται άμεσα και με τον προσωπικό του ηθικό κώδικα Αρχών και Αξιών, που συνοδεύει την πολιτική του δράση!
Αυτό όμως, που οφείλω να κάνω προσωπικά εγώ, που τον στήριξα δημόσια και ενυπόγραφα από την αρχή της πορείας του, προς την Προεδρία της ΚΕΔΕ, στην βάση συγκεκριμένων, αυτοδιοικητικών δεσμεύσεων, για αγώνες που όμως, έμειναν στα λόγια και χάθηκαν στους διαδρόμους, του «ελαφρού» life style, είναι να αποχωρήσω αμέσως, από το συνδυασμό μας «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση», που κατέληξε άδοξα, σε φορέα υλοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών και μόνο!
Κρίμα…
Με εκτίμηση,
 ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,
 Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.
http://www.kallitheapress.gr/