18 Ιουλ 2017

«Αρκετά σιώπησα, νομίζεις ότι καθάρισες;» - Άρχισαν να κελαηδούν οι δύο εφιάλτες του Κώστα Σημίτη

Και νονός... Άρχισε να κελαηδάει ο Άκης και οι πρώτες βολές είχαν στόχο τον Σημίτη, που δεν είδε τίποτα, δεν άκουσε τίποτα, απλώς προήδρευε και από κει και πέρα κανείς δεν βάζει το χέρι του στο Ευαγγέλιο. Ο Τσοχατζόπουλος άρχισε να στέλνει μηνύματα.
«Αρκετά σιώπησα πέντε χρόνια στο... σαλέ του Κορυδαλλού. Νομίσατε ότι καθαρίσατε μαζί μου; Δεν θα πάω άκλαυτος».
Και τα πρώτα... σμπάρα είχαν στόχο τον τότε πρωθυπουργό που, όπως πολύ παραστατικά είπε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, έβλεπε τις μίζες να σφυρίζουν και δεν μίλαγε. Την εξήγηση τη δίνει ο Άκης: «Παρενέβη και άλλαξε, παρά τις εισηγήσεις των Επιτελείων και του αρμόδιου υπουργού, τον τύπο των αεροσκαφών που έπρεπε να αγοράσουμε: Αντί για F-15, επέμεινε για F-16». Το γιατί θα το εξηγήσει όταν έρθει η ώρα να τον καλέσει ο Εισαγγελέας...
Και η ώρα του Γιάννου...
Αλλά και ο έτερος υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Σημίτη, ο Γιάννος Παπαντωνίου, στην ίδια ρότα με τον Άκη κινήθηκε και την περασμένη εβδομάδα άρχισαν να πέφτουν οι... καμπάνες. 
Η πρώτη ποινή που επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών στον Γιάννο και στη γυναίκα του Σταυρούλα ήταν από τέσσερα χρόνια για τον καθένα, εξαγοράσιμη με 10 ευρώ την ημέρα, και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Απέδειξαν ότι λεφτά έχουν, καταβάλλοντας 100.000 ευρώ, και έτσι δεν πήγαν για... διακοπές στον Κορυδαλλό. 
Η κατηγορία ήταν ότι στη δήλωση «Πόθεν Έσχες»... ξέχασαν να βάλουν την κατάθεση 1.311.000 ευρώ που είχε η Σταυρούλα σε τράπεζα της Ελβετίας, η οποία... φιγουράριζε στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. 
Τ’ ακούς, κύριε Σημίτη;
Δεν πρόλαβαν να ηρεμήσουν και νέα ποινική δίωξη τους περίμενε βγαίνοντας από το Εφετείο. Κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, που διώκεται ως κακούργημα. Η κατηγορία αφορά την πώληση του ακινήτου της Σύρου, στην οποία η Εισαγγελία Διαφθοράς διαπίστωσε «δόλιες ενέργειες» του ζεύγους Παπαντωνίου. 
Ο πρώην υπουργός και η γυναίκα του κατάφεραν, αν και είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία, να πάρουν φορολογική ενημερότητα από τη ΔΟΥ Κηφισιάς για να πουλήσουν το παραπάνω ακίνητό τους. Ως φυσικοί αυτουργοί της ψευδούς βεβαίωσης φέρονται δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ, οι οποίοι έδωσαν παρανόμως τη σχετική φορολογική ενημερότητα. Να σημειωθεί ότι έχει διαταχθεί έρευνα για το αν η πώληση ήταν εικονική. 
ΠΑΡΟΝ