27 Ιουν 2017

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ! Τι έκαναν οι καταστηματάρχες για να διώξουν τα σκουπίδια (PHOTO)



Η απελπισία οδηγεί πολλές φορές σε μεσοβέζικες λύσεις όπως αυτή που βρήκαν οι καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη για να ξεφορτωθούν τη βρώμα και τη δυσωδία από τους τόνους
σκουπιδιών από τη συνεχιζόμενη απεργία στους Δήμους.
Έτσι  έφτασαν στο σημείο να πληρώσουν Ρομά για να μαζέψουν τα σκουπίδια από τους δρόμους και να τα μεταφέρουν με οχήματά τους σε άλλους χώρους.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο Thestival ιδιοκτήτης καταστήματος στο κέντρο της πόλης, την πρωτοβουλία αυτή πήραν οι επιχειρηματίες κυρίως στο χώρο της εστίασης, οι οποίοι πληρώνουν μάλιστα ταρίφα 100 ευρώ του Ρομά για να μαζέψουν τα σκουπίδια.
Οι Ρομά δεν διστάζουν να κάνουν και… προσφορές στους καταστηματάρχες προσφέροντας τέσσερα δρομολόγια στην τιμή των 200 ευρώ.
skoupidiaths
skpupidiathes1
Φυσικά η πρακτική αυτή δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά το κρύβει κάτω από το χαλί, αφού οι Ρομά δεν μεταφέρουν τα σκουπίδια στους ΧΥΤΑ, αλλά τα εναποθέτουν σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες στη δυτική είσοδο της πόλης.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ενημερωμένος για την κατάσταση αυτή, όπως και η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η οποία και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσει της δράση των Ρομά.