20 Ιουν 2017

Η απιστευτη ομολογια ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ για το ελλειμμα!!!!!Γιάννης Στουρνάρας: Έγινε λάθος χειρισμός με την ενσωμάτωση ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ που δεν νομίζω ότι ενσωματώνονται σε άλλες χώρες

Διαβάστε και ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί στο 10.58'' με 11.13'' τα καταπληκτικά που δήλωνε ο νυν Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος και πρώην πρόεδρος του ΙΟΒΕ, κ. Γιάννης Στουρνάρας στο Δελτίο Ειδήσεων του MEGA , Μ. Δευτέρα 18/4/2011

Κύριοι Δικαστές, το μέλλον της Πατρίδας μας  στα χέρια σας...
Ο Στουρνάρας ως Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ είπε επιλέξει:
έγινε και ένας λάθος χειρισμός με την ενσωμάτωση ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ που δεν νομίζω ότι ενσωματώνονται σε άλλες χώρες. Άρα, ένα μέρος από την μη επίτευξη του στόχου οφείλεται σε αναταξινόμηση των ΔΕΚΟ μέσα στην Γενική Κυβέρνηση που κατά την άποψή μου δεν έπρεπε να γίνει.
Επίσης, είπε τα εξής:
Μιλώντας για τις «φημολογίες» περί αναδιάρθρωσης ή κουρέματος του ελληνικού χρέους, είπε ότι το μόνο που δεν βλάπτει είναι η επιμήκυνση του δημοσίου χρέους, ενώ «όλα τα άλλα» δηλαδή η αναδιάρθρωση ή το κούρεμα για παράδειγμα θα πλήξει τις καταθέσεις των Ελλήνων στις Ελληνικές Τράπεζες και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Είπε δε συγκεκριμένα, ότι ένα 35-40% κούρεμα του δημόσιου χρέους θα στοιχίσει 10 δισεκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. Είπε ακόμα ότι η επιμήκυνση των 110 δισεκ. του δημοσίου χρέους έχει ήδη δοθεί και ότι το επιτόκιο μειώθηκε από 5% στο 4%.
Είπε ότι το 1/3 των ελληνικών ομολόγων κατέχεται από τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, πάνω από το 1/3 κατέχεται από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESFS (110 δισεκ) και το υπόλοιπο κατέχεται από Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες, οπότε ένα κούρεμα θα βλάψει τους παραπάνω κατέχοντες. Πέρα όμως από τα ελληνικά ομόλογα που έχει, η ευρωζώνη έχει «βαθειά προβλήματα» στο τραπεζικό της σύστημα, ιδιαίτερα οι Γερμανικές Τράπεζες. Δηλαδή, οι Γερμανικές Τράπεζες έχουν δομημένα ομόλογα από την Αμερική και γι’ αυτό η Budesbank δεν θέλει να γίνει αποτίμηση του χαρτοφυλακίου των Γερμανικών Τραπεζών σε τιμές αγοράς.
Επίσης, πολλοί αγόρασαν CDS τον Μάϊο 2010 που μπήκαμε στην Τρόϊκα και τώρα περιμένουν κάποια δήλωση για κούρεμα ή αναδιάρθρωση διότι τα CDS που αγόρασαν τον Μάη 2010 λήγουν σε λίγες μέρες, δηλαδή μέσα στον Απρίλιο 2011. Είπε ότι υπάρχει σπέκουλα και σ’αυτό «φταίμε εμείς που δώσαμε λαβή γι’ αυτό».
Είπε ότι υπάρχει μια «συσσωρευμένη μείωση του ΑΕΠ» μεταξύ 2009 και 2011 ίση με 10 μονάδες. 
Είπε ότι τα 50 δισεκ ευρώ της ακίνητης δημόσιας περιουσίας αντιστοιχούν σε ένα 14-15% της αξίας της. Οι αποκρατικοποιήσεις που έγιναν ήταν στην ουσία μετοχοποιήσεις, δηλαδή αποκρατικοποιήσεις του τύπου της δεκαετίας του 1990.


- See more at: http://www.newdemocracy.gr/index.php/site/article/18-4-2011-giannhs-stoyrnaras-egine-lathos-xeirismos-me-thn-enswmatwsh-elleimmatwn-twn-deko-poy-den-nomizw-oti-enswmatwnontai-se-alles-xwres#sthash.ACwpdMDP.dpuf