4 Ιουν 2017

ΙΔΟΥ η επιστολη της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!Α. Γεωργίου σε Τόμσεν: Να περάσει η προτεινόμενη τροπολογία «ως έχει»

Μια επιστολή-κόλαφο για τις προθέσεις και τις μεθόδους του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤΑνδρέα Γεωργίου, ο οποίος δικάζεται αυτές τις ημέρες για παράβαση καθήκοντος, φέρνει στο φως η εφημερίδα κυριακάτικη Δημοκρατία.

Η επιστολή έχει αποστολέα τον Γεωργίου και απευθύνεται στον Πόουλ Τόμσεν με την οποία ο Έλληνας επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας ζητεί να παρέμβει στην ελληνική κυβέρνηση για να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει το Διοικητικό Συμβούλιο.
Η «φίμωση» του Δ.Σ. ήταν καθοριστικής σημασίας αφού τόσο ο αντιπρόεδρος της υπηρεσίας, Νικ. Λογοθέτης, όσο και το μέλος Ζωή Γεωργαντά, εξέφραζαν σφοδρές αντιρρήσεις για το «φούσκωμα» του ελλείμματος, το οποίο ξεκίνησε από το 6% για να καταλήξει να σταλεί από τον Γεωργίου χωρίς καμία συναίνεση από το Δ.Σ., στην Eurostat στο 15,6%.
Η αύξηση αυτή ήταν και το «διαβατήριο» για την επιτροπή του Μνημονίου.
Εκείνη την περίοδο μάλιστα, ο Γεωργίου είχε παρατύπως εργασιακή σχέση με το ΔΝΤ, και η επιστολή απευθύνεται στον Τόμσεν σε φιλικό τόνο ενώ κοινοποιείται και σε δύο στελέχη της Eurostat, κάτι που σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες αποδεικνύει την άμεση συμμετοχή της ευρωπαϊκής υπηρεσίας να αλλάξει τον ιδρυτικό νόμο 3832/2010 και να φιμώσει το υπόλοιπο Δ.Σ.
Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο, υποτίθεται ότι ήταν ο εκπρόσωπος της Eurostat στην ΕΛΣΤΑΤ, ως σύμβουλος «επί τεχνικών θεμάτων».