22 Μαΐ 2017

Τηλεφώνησαν σε έξι βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη να τους ρωτήσουν για τις επιθέσεις στον Ιβάν και δείτε τι έγινε

Οι επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της (ακόμη και των συγγενών τους...) κατά του Ιβάν Σαββίδη και του PAOK εντείνονται και η FORZA έκανε το... αυτονόητο
Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι βουλευτές
-στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος γίνεται για τους βουλευτές Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας- δεν έχουν να πουν ή να σχολιάσουν κάτι, σχετικά με την πρόσφατη διαμάχη, που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου του κόμματος τους Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ιβάν Σαββίδη. Η επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και τα περιπαικτικά σχόλια υψηλόβαθμων στελεχών της κατά του προέδρου και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ακούστηκαν ….βαθιά για τους βουλευτές του κόμματος, που εκλέγονται στις δύο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης. Και οι οποίοι-στη μεγάλη τους πλειοψηφία- επέλεξαν την ανώδυνη (;) επιλογή της σιωπής.
Η εφημερίδα FORZA έψαξε και έδωσε το λόγο στους έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που εξελέγησαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές σε Α΄ και Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Άλλος αρνήθηκε να πει το παραμικρό, άλλος δεν έβρισκε …χρόνο για να δώσει κάποια απάντηση, άλλος απέφευγε συστηματικά να πει το ο,τιδήποτε, άλλος μίλησε, πετώντας όμως ουσιαστικά την μπάλα στην εξέδρα.
Έκαναν τους Κινέζους.
Στην πραγματικότητα, βέβαια, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα (στη Θεσσαλονίκη ζουν και ξέρουν) το ρόλο που έχει παίξει η δραστηριοποίηση του Ιβάν Σαββίδη στον επιχειρηματικό στίβο, ειδικά της βόρειας Ελλάδας, κατά την τελευταία πενταετία. Γνωρίζουν ότι έχει σώσει θέσεις εργασίας και ότι έχει δημιουργήσει ακόμη περισσότερες. Γνωρίζουν τις επενδύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει, χωρίς να έχει παρουσιάσει κάποιο δείγμα ότι ξεφεύγει από τη νομιμότητα. Αποφεύγουν, όμως, να μιλήσουν δημοσίως για να μη δημιουργηθεί η υπόνοια ότι παρεκκλίνουν ή, πολύ περισσότερο, διαχωρίζουν τη θέση τους από τον αρχηγό του κόμματος τους. Φοβούνται να πουν αυτό που σκέφτονται γιατί, πολύ απλά, φοβούνται για το πολιτικό τους μέλλον. 
Είναι ολοφάνερη η επιλογή τους, κάποιοι μπορεί να την πουν και θεμιτή. Το σίγουρο είναι ότι επιλέγουν την πολιτική τους καριέρα από το να εναντιωθούν σε κάτι που προφανώς κρίνουν ως άδικο. Ο καθένας κρίνεται για όσα κάνει και για όσα δεν κάνει, για όσα λέει αλλά και για όσα δεν λέει.
Τώρα επιλέγουν να σιωπήσουν και να κλείσουν τα μάτια στη σκαιότατη επίθεση, που δέχτηκε ο Ελληνας επιχειρηματίας (αν και για αυτό βρέθηκαν να διαφωνήσουν στελέχη της Ν. Δημοκρατίας, αποκαλώντας τον υποτιμητικά ως Ρώσο). Επιλέγουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Αργά ή γρήγορα, όμως, θα έρθει η ώρα, που θα ζητήσουν την ψήφο αυτών, που τώρα αγνοούν επιδεικτικά. Κι όσο κι αν οι περισσότεροι από τους εκλογείς διαθέτουν κοντή μνήμη, δεν μπορεί, κάποιοι θα θυμηθούν την περίοδο αφωνίας των συγκεκριμένων βουλευτών στο θέμα της ανοιχτής σύγκρουσης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ιβάν Σαββίδη.
ΤΡΙΗΜΕΡΟ... ΚΡΥΦΤΟ
Επί τρεις ημέρες ερχόμασταν σε επικοινωνία με το πολιτικό γραφείο του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, θέτοντας συγκεκριμένο ερώτημα για τη διαμάχη Μητσοτάκη-Σαββίδη. Η απάντηση-σταθερή και μονότονη- που παίρναμε; «Αφήστε το τηλέφωνο σας και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας». Ακόμη περιμένουμε. Το να κρύβεται κάποιος, όχι απλώς για να μην τοποθετηθεί, αλλά ακόμη και να μη δώσει οποιαδήποτε απάντηση (ούτε καν να αρνηθεί τον σχολιασμό) είναι κάτι που αφήνουμε στην κρίση του αναγνωστικού κοινού.
ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΧΡΟΝΟ!
«Η κ. Ράπτη έχει εξαιρετικά βεβαρυμμένο πρόγραμμα και δεν έχει χρόνο να απαντήσει» ήταν η απόκριση από το γραφείο της Έλενας Ράπτη, όταν απευθυνθήκαμε εκεί. Προφανώς είχε πιο σοβαρές υποθέσεις να φέρει σε πέρας, που της έτρωγαν όλο το διαθέσιμο της χρόνο, σε σημείο που να μην κατάφερε τελικά να εξοικονομήσει κάποια λεπτά για να μας δώσει κάποια απάντηση. Και όλα αυτά, για έναν επιχειρηματία του μεγέθους και του βεληνεκούς του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος δεν έχει παρουσιάσει δείγματα για να του προσάψει κανείς κάτι μεμπτό. 
Η τελευταία δήλωση της κ. Ράπτη που βρήκαμε, ήταν στον ΑΝΤ1 για τον χωρισμό της με τον Λούκα Γιώρκα. «Δεν διαβάζω τίποτα από αυτά που γράφονται, το μυαλό μου ήταν στην προετοιμασία της βάπτισης που έγινα νονά», είπε η βουλευτής από τη Θεσσαλονίκη.
Στην ίδια συνέντευξη παραδέχτηκε ότι θα ήθελε πολύ να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια και να γίνει μητέρα. «Θα έρθει η ώρα! Δεν θα έρθει; Θέλω πολύ να κάνω οικογένεια. Μόλις έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα γίνει και αυτό!».
ΕΝΑ «ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ» ΟΧΙ
Ο Κώστας Καραμανλής ζει μεν στην Αθήνα, δεν παύει όμως να είναι και βουλευτής στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Όταν, βέβαια, μας ενημέρωσαν ότι δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί επί του θέματος, δεν μας προκάλεσε καμία εντύπωση, μια και …φημίζεται για τη σιωπή του. Κοντεύουν να συμπληρωθούν οχτώ χρόνια από την αποχώρηση του από την πρωθυπουργία της χώρας και ο ελληνικός λαός ακόμη περιμένει κάποια δημόσια τοποθέτηση του…
Από τον Σάββα Αναστασιάδη, βουλευτή της Β΄ Θεσσαλονίκης, πάντως, έναν άνθρωπο που διατηρεί σχέσεις με τον Σαββίδη, έχει κάνει κοινές παρουσίες και έχει κατά καιρούς μιλήσει με θερμά λόγια για αυτόν, θα περίμενε κανείς άλλη αντιμετώπιση. Στην παρούσα συγκυρία, όμως, αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.
Από το γραφείο του Θόδωρου Καράογλου (Β΄ Θεσσαλονίκης) μας παρέπεμψαν σε πρόσφατη δήλωση του, σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα έχει ανάγκη από επενδυτές, όπως είναι ο κ. Σαββίδης. Και η ΝΔ είναι υπέρ των επενδύσεων και στηρίζει την κάθε ιδιωτική προσπάθεια, που συμβάλλει στην πορεία για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νόμοι και κανόνες, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους». Ουσιαστικά επικρότησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «μαλώνοντας» τον Σαββίδη αναφερόμενος σε νόμους, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί…
ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Ο Σταύρος Καλαφάτης υπήρξε ο μοναδικός βουλευτής, που ανταποκρίθηκε στο ερώτημα της FORZA. Στην ουσία, βέβαια, δε μίλησε για το θέμα, υιοθετώντας-κατά τα άλλα- την επίσημη γραμμή του κόμματός του. Το πλήρες κείμενος της γραπτής του δήλωσης έχει ως εξής: «Κατ’ αρχήν δεν έχει καμία σχέση ο αθλητισμός και ο ΠΑΟΚ με όσα έγιναν στη Βουλή. Η σύνδεση που επιχείρησε ο κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη είναι τουλάχιστον ανεύθυνη και προκλητική. Ξεπερνά κάθε όριο πολιτικού ήθους και ευπρέπειας. Η Νέα Δημοκρατία, ως αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, άσκησε κριτική σε πρακτικές της κυβέρνησης που αφενός περιφρονούν το Κοινοβούλιο και αφετέρου θέτουν σε αμφισβήτηση την ισονομία στον επιχειρηματικό στίβο. Η Νέα Δημοκρατία, σε κάθε περίπτωση, θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο. Δεν αντιδικεί με επενδυτές. Δεν κάνει διακρίσεις. Θέλουμε κανόνες κοινούς για όλους, γνωστούς εκ των προτέρων. Ας μην ξεχνά κανένας ότι είμαστε η παράταξη που έχει ως «σημαία» της ένα αναπτυξιακό μοντέλο βασισμένο στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και του ιδιωτικού τομέα».
«ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ»
Ο Γιώργος Ορφανός συνηθίζει να παρακολουθεί τα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ από τη σουΐτα του Ιβάν Σαββίδη. Εξακολουθεί να το κάνει, ακόμη και μετά την ανοιχτή σύγκρουση του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο καθένας έχει το δικό του ρόλο να επιτελέσει. Το καλύτερο είναι να βρεθεί μια ισορροπία. Και στο τέλος και οι δύο πλευρές θα το καταφέρουν» σχολίασε στη Forza ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού, πρώην βουλευτής και νυν πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας. Σε προ ημερών δήλωση του είχε σημειώσει ακόνη ότι «ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σαββίδης θα πετύχουν τον στόχο τους. Ο Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός και ο Σαββίδης θα πάρει το πρωτάθλημα. Οι δύο άνδρες πρέπει να βρεθούν σε παράλληλη πορεία και να συνεργαστούν. Είναι ικανός επιχειρηματίας ο Σαββίδης, κόσμος δουλεύει στις επιχειρήσεις του, η Ελλάδα έχει ανάγκη από επενδυτές. Πάντα θα γίνονται κάποιες αψιμαχίες. Ο κ. Σαββίδης είναι πατριώτης, με υψηλό ηθικό για το συμφέρον της χώρας». 
ΔΙΑΧΩΡΗΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ
Ο Θόδωρος Ζαγοράκης εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά δε συμμετείχε στο χορό επιθέσεων του κόμματος που εκπροσωπεί κατά του Ιβάν Σαββίδη. Κάθε άλλο. «Ο Σαββίδης είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήρθε ένας άνθρωπος, με τον οποίο βρεθήκαμε τυχαία, του είπα αλήθειες, κάθισε κάτω και ξεσκόνισε όλα τα βιβλία για πέντε μήνες και τελικά ανέλαβε τον ΠΑΟΚ. Σιγά-σιγά άρχισε να βάζει χρήματα, έβαλε και τεχνογνωσία και πλέον αρχίζει η απόσβεση. Ακόμη δεν έχει πάρει πίσω κάτι από αυτά που έδωσε. Αυτό που φοβάμαι, όμως, είναι... εμάς. Είμαστε αυτοκαταστροφικοί. Είναι θείο δώρο ο Ιβάν» σημείωσε προ ημερών κατά την παρουσία του σε ιδιωτική σχολή της Θεσσαλονίκης. Ο Ζαγοράκης, άλλωστε, δεν είναι πολιτικός καριέρας και αυτό του επιτρέπει να μιλάει ελεύθερα.
Πηγή: Forza