22 Μαΐ 2017

Απίστευτα υπονοούμενα για Κεμάλ αλλά και Ελευθέριο Βενιζέλο από τουρκικά ΜΜΕ!


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι απίστευτα.  Ο κόσμος στροβιλίζεται σε ένα χάος λες και τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην ολική καταστροφή.  Δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάει ή να κλαίει με αυτά που λένε και με αυτά που κάνουν ταγοί της κοινωνίας.
Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας  εξέδωσε πρόσφατα μια απόφαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μνημείο γελοιότητας.  Βουλευτές της Αντιπολίτευσης προσέφυγαν στο Συμβούλιο και ζήτησαν την καταδίκη  δυο Τηλεοπτικών Σταθμών για προσβολή του Κεμάλ και του Ινονού.  Στο πρόγραμμα Derin Tarih  του  Σταθμού TVNET  που ανήκει στον όμιλο Albayrak Holding ( της  οικογένειας του γαμπρού του Ερντογάν και νυν υπουργού Ενέργειας) , ο παρουσιαστής ανέφερε ότι η Αφέτ Ινάν, θετή κόρη του Ατατούρκ ήταν η ανεπίσημη πρώτη κυρία του Τσάνκαγια. (Πρώην Προεδρικό Μέγαρο).  Άφησε δηλαδή να εννοηθεί ότι ο Κεμάλ διατηρούσε  παράνομη ερωτική σχέση με την θετή του κόρη.  Στην εκπομπή Gun Baslarken του Σταθμού  AKIT TV , παρουσιάστηκε μια φωτογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου αγκαζέ με την σύζυγο του Ινονου, Μεβχιμπέ . Ο παρουσιαστής με λίγα λόγια άφησε να εννοηθεί ότι ο Ινονού πρόσφερε τη σύζυγο του στον Βενιζέλο.
Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δεν μπόρεσε να εκδώσει απόφαση , γιατί τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος που αποτελούν την πλειοψηφία αποφάνθηκαν ότι τα λεχθέντα δεν προσβάλουν κανένα και όλα όσα αναφέρθηκαν εμπίπτουν στην ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων.  Κάλεσαν μάλιστα τον Ινονού και την σύζυγο του να απαντήσουν στους  επικριτές τους. Ξέχασαν ότι ο Ινονού απεβίωσε το 1973 και η σύζυγος του το 1992….
Από πότε η συκοφαντία, η δυσφήμηση, η προσβολή  θεωρείται ελευθερία έκφρασης; Σε μια χώρα μάλιστα που όποιος δημιουργός δεν συμφωνεί με τον σουλτάνο οδηγείται αυτόματα στις Φυλακές.
Αλλά και ο σουλτάνος  καθημερινά ως παντογνώστης λέει διάφορα παραμύθια. Για παράδειγμα μιλώντας στα εγκαίνια του Πανεπιστημίου Ιμπνί Χαλντουν,  συνέκρινε τον Τυνήσιο λόγιο που έζησε το 1300 με τον ιδρυτή της Κοινωνιολογίας  August Comte που έζησε τον 19ο Αιώνα!!! Εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του γιατί τα παιδιά διδάσκονται τις θεωρίες του Comte και όχι του Ιμπνι Χαλντουν. Ξέχασε ότι η διδασκαλία του έργου του Ιμπνί Χαλντούν,   ΄Μουκαντιμέ  απαγορεύτηκε την εποχή του σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ Β΄, γιατί θεωρήθηκε απειλή για τον τρόπο διακυβέρνησης του.
Πολλά παρόμοια παραδείγματα μπορεί να επικαλεστεί κανείς. Δυστυχώς ο κόσμος κυβερνάται από αγράμματους, ανιστόρητους πολιτικούς που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να πλασάρουν τα εμπορεύματα των επιχειρηματιών που τους στηρίζουν. Είναι δηλαδή απλοί πλασιέ και όχι οραματιστές , ηγέτες που θα καθοδηγήσουν την ανθρωπότητα σε ένα καλύτερο μέλλον.
Πολλοί Τούρκοι επιχειρηματίες επένδυσαν τεράστια ποσά  στην αφρικανική ήπειρο. Η Άγκυρα έστειλε ναυτικές της δυνάμεις για να προστατεύουν τα πλοία από τους Σομαλούς πειρατές.  Τώρα θέλει να αποκτήσει και στρατιωτική βάση  στη Σομαλία.  Ο αριθμός των στρατιωτών που ζητά να μεταβούν εκεί είναι μικρός μεν, αλλά θέλει να αναλάβει την στρατιωτική εκπαίδευση χιλιάδων Σομαλών…..
Ακόμα και ο πλανητάρχης υποκλίθηκε μπροστά στο χρήμα του Σαουδάραβα βασιλιά, όταν έκλεισε συμφωνίες ύψους 350 δις$ ….
Είναι δυνατόν να δοθούν τόσα όπλα στη Σαουδική Αραβία που αποδεδειγμένα χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τους τζιχαντιστές  που σπέρνουν τον θάνατο στη Δύση;  Οι πολιτικοί-Dealer   ετοιμάζουν τον μεγάλο σκοτωμό που θα γραφεί στην Ιστορία ως ο Τρίτος και τελευταίος Παγκόσμιος Πόλεμος, αφού δεν θα έχει επιβιώσει κανείς πέρα από λίγους μεγιστάνες που ήδη ετοίμασαν τα ειδικά καταφύγια τους στις αχανείς εκτάσεις των ΗΠΑ.
http://www.militaire.gr