27 Μαρ 2017

Αθώα η Opel για το δικό της dieselgate στη Γαλλία, μόλις αγοράστηκε από την PSA!Ρε τι λαμογια ειναι ολοι τους!!

Στον απόηχο του τεραστίων διαστάσεων σκανδάλου dieselgate της Volkswagen, πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές βρέθηκαν στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών Αρχών για τις εκπομπές ρύπων που ανακοινώνουν για τους κινητήρες ντίζελ.


Στη Γαλλιά συγκεκριμένα ξεκίνησαν έρευνες για τη Renault, για την FCA, για τη Mercedes-Benz, για την PSA, τη Nissan, τη VW, τη Ford και την Opel. Τώρα, μερικές εβδομάδες αφότου ο γαλλικός όμιλος PSA ανακοίνωσε την εξαγορά του ευρωπαϊκού κομματιού της GM, δηλαδή την Opel και την Vauxhall, το Autonews αναφέρει ότι η Opel είναι πλέον καθαρή και οι έρευνες για αυτήν σταματούν.

Μετά από λεπτομερή ανάλυση όλων των στοιχείων, η κυβέρνηση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «δεν ήρθαν στο φως στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ενοχή της Opel. Πέρσι, η Opel συμπεριλήφθηκε στις έρευνες μετά από αναφορές γερμανικών περιβαλλοντικών οργανώσεων ότι οι εκπομπές ρύπων που ανακοίνωνε το εργοστάσιο για το Zafira διαφοροποιούνταν προς το χειρότερο ύστερα από τα 140 km/h ή αν η μέτρηση γινόταν σε μεγαλύτερο υψόμετρο.



H Opel παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιούσε κάποιο ειδικό software που επηρέαζε τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Δεν ήταν όμως μέσα στις προθέσεις της η χειραγώγηση των αποτελεσμάτων. Το λογισμικό ήταν για να προστατεύει τον κινητήρα και παρεμπιπτόντως επηρέαζε τις μετρήσεις. Η απόφαση αυτή φέρνει φυσικά ανακούφιση στη διοίκηση της Opel. Το γεγονός ότι η απόφαση αυτή έρχεται λίγο ύστερα την εξαγορά από την PSA, ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων.

[Πηγή Carbuzz