25 Φεβ 2017

Οι Αμερικανοί έστειλαν το απόγευμα του Σαββάτου τεθωρακισμένα και όπλα στους Κούρδους (φωτο)

Ολοκαίνουργια, του «κουτιού», τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα έστειλαν οι Αμερικανοί στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια Συρία.
Στο Twitter αναρτήθηκαν το Σάββατο
απόγευμα φωτογραφίες από μιντιακούς ακτιβιστές που δείχνουν φάλαγγα από νταλίκες να μεταφέρουν τεθωρακισμένα και εφόδια προς τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που εκστρατεύουν στα πλαίσια της επιχείρισης Οργή του Ευφράτη για να περικυκλώσουν τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), πόλη Ράκα της Συρίας.
Να σημειωθεί ότι η αποστολή των νέων τεθωρακισμένων, εφοδίων, πολεμοφοδίων και όπλων στους Κούρδους της Συρίας και στους Άραβες και Ασσύριους συμμάχους τους, έγινε μια ημέρα μετά την επίσκεψη του Αμερικανού στρατηγού Τζόσεφ Βότελ στο συριακό Κουρδιστάν.
Η τουρκική ηγεσία προφανώς και παθαίνει απανωτά εγκεφαλικά βλέποντας τις ΗΠΑ να εξοπλίζουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που τελούν υπό κουρδική διοίκηση.
Οι ισλαμιστές της Άγκυρας κατηγορούν τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που αποτελούν τον κορμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), «τρομοκρατική οργάνωση» που αποτελεί βραχίονα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).
Η Δύση όμως έχει επιλέξει να υποστηρίξει τους Κούρδους και ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, που αισθάνονται ότι οι Κούρδοι είναι οι μόνοι αξιόπιστοι σύμμαχοι που μπορούν να έχουν στη Συρία στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
http://www.tribune.gr