5 Ιαν 2017

Φώναξαν «όξω» στον Τσίπρα...



στην παράσταση για τη ζωή του Ζαχαριάδη...

Η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε αναστάτωση λίγο πριν την έναρξη της θεατρικής παράστασης

«Ομπίντα», της οποίας αντικείμενο είναι η ζωή του Νίκου Ζαχαριάδη. Όταν...
έγινε αντιληπτή η παρουσία του πρωθυπουργού, ακούστηκαν ορισμένες φωνές, καθώς και η λέξη «όξω», με συνέπεια να δημιουργηθεί μία προσωρινή αναταραχή.

Το «Πρώτο Θέμα» επικοινώνησε με συντελεστές της παράστασης και ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο. Από τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν, το επεισόδιο αφορούσε κυρίως μία γυναίκα, η οποία φώναξε «όξω», για να ακολουθήσουν και άλλες φωνές, σε περιορισμένη κλίμακα. Όλα τα παραπάνω συνέβησαν πριν την έναρξη της παράστασης.

Οι συντελεστές της παράστασης διέψευσαν τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τα οποία υπήρξαν έντονα γιουχαΐσματα και επέμβαση των ανδρών της πρωθυπουργικής ασφάλειας. Όταν η γυναίκα φώναξε «όξω», ακολούθησαν ορισμένες ακόμα φωνές, ενώ με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν και η παράσταση διεξήχθη κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πυροσβεστικός ήταν ο ρόλος του συγγραφέα και παρουσιαστή της παράστασης, Γιώργου Κοτανίδη, ο οποίος παρενέβη και ζήτησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όπως και έγινε.

Το «Ομπίντα» καταπιάνεται με τις τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη, ο οποίος, από τη Σιβηρία και ενώ έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει, στέλνει μήνυμα στους συνεργάτες του. Προσπαθεί να δώσει μία ερμηνεία για τα 17 χρόνια εξορίας του στη Σιβηρία από την ηγεσία της τότε Σοβιετικής Ένωσης και περιγράφει τα αδιέξοδα που τον οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέρμα στη ζωή του...