23 Ιαν 2017

Οι δόσεις του Κυριάκου.

Πρόβλημα ηθικής τάξης στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί το πόρισμα της εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής όσον αφορά την «ρύθμιση» του δανείου του για την εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων».
Πρόκειται για το δάνειο του 2005 που για 11 χρόνια και 5 μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε πληρώσει ούτε...
ένα ευρώ χωρίς παράλληλα να δεχθεί την παραμικρή ενόχληση από την δανείστρια τράπεζα. Η αποκάλυψη του ξεχασμένου δανείου στην επιτροπή της Βουλής, υποχρέωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να έρθει σε επαφή με την τράπεζα αλλά και πάλι έτυχε μιας ιδιαίτερα ευνοϊκής μεταχείρισης. Συγκεκριμένα, ενώ το δάνειο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι 717.000 ευρώ, όπως αποκαλύπτεται από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, αυτό ρυθμίστηκε σε δόσεις των 3.000 ευρώ τον μήνα για δύο χρόνια, με την τελευταία δόση να είναι 640.000 ευρώ (δηλαδή το 90% του δανείου!). 
Μάλιστα, ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να ζητήσει νέα ρύθμιση πριν από την καταβολή της τελευταίας δόσης. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως σε 23 μήνες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει την ευκαιρία να ζητήσει και νέα ρύθμιση από την τράπεζα για το υπόλοιπο της οφειλής του, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό έναν πολύ μεγάλο αριθμό δόσεων σε βάθος χρόνου.
Π.Κ.
http://www.koolnews.gr/