11 Ιαν 2017

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! "ΛΟΓΩ ΜΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ" δεν υπάρχουν φάρμακα στα Νοσοκομεία...


Την περασμένη Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, σας αποκάλυπτα ότι την ώρα που ο φοβερός και τρομερός Πολάκης κραύγαζε -την προηγουμένη ημέρα 4 Ιανουαρίου- από τηλεοράσεως ότι όλα είναι τέλεια και ότι
«είναι ψέμματα» όσα ακούγονται περί του αντιθέτου, στα νοσοκομεία η πραγματικότητα αποδεικνυόταν αντιθέτως «πολύ οδυνηρή»....

Συγκεκριμένα, έγραφα το εξής:
«...Την ίδια ώρα (που έκανε τις δηλώσεις ο κ. Πολάκης) , κατά κυριολεξία, σε ένα από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας αρμόδιος υπάλληλος τραβούσε τα μαλλιά του. Όχι γιατί άκουγε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να λέει αυτή τη φράση, αλλά γιατί ζούσε την πολύ οδυνηρή πραγματικότητα! Δηλαδή; Ενημερωνόταν από τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι ο προϋπολογισμός για το 2017 δεν έχει «ανοίξει» ακόμη και ότι αυτό αναμένεται να συμβεί μετά τις 15 Ιανουαρίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε δεν μπορεί να γίνει καμία προμήθεια υλικών και φυσικά φαρμάκων. Μάλιστα η εντολή που έχει σταλεί από το υπουργείο Υγείας αφορά και πολλά, αν όχι τα περισσότερα, νοσοκομεία σε όλη τη χώρα με τη διαφορά ότι συνοδεύεται και μια από δεύτερη «εντολή» να κρατηθεί η απόφαση αυτή μυστική...»

Σήμερα, ο σεμνός και ταπεινός Μαυρογιαλούρος έρχεται με ένα έγγραφο ντοκουμέντο να τεκμηριώσει αυτή την αποκάλυψη η οποία είναι ΤΡΟ-ΜΑ-ΚΤΙ-ΚΗ για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας.
Το έγγραφο είναι ΕΠΕΙΓΟΝ, έχει ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2017 (δηλαδή συντασσόταν όντως την ώρα που ο κ. Πολάκης τους έβγαζε όλους ...ψεύτες στην τηλεοπτική του συνέντευξη) και αποτελεί ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ που έχει αποστείλει ο προϊστάμενος του Φαρμακείου προς τη Διοίκηση και σε όλες τις Κλινικές του εν λόγω Νοσοκομείου το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα του Λεκανοπεδίου!
Τι γράφει επακριβώς:

Αντιγράφω:
«Σας ενημερώνω ότι λόγω μη πίστωσης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου για το τρέχον έτος θα παρατηρηθούν καθυστερήσεις στην προμήθεια διαφόρων φαρμάκων και ελλείψεις σε κάποια άλλα. Ενδεικτικά αναφέρω τα παρακάτω αντικαρκινικά σκευάσματα... »

Κι αφού παραθέτει τα συγκεκριμένα φάρμακα, προσθέτει:

«Είναι πολύ πιθανό ελλείψεις να παρατηρηθούν και σε άλλες κατηγορίες φαρμάκων και το πρόβλημα θα επιδεινώνεται όσο περνούν οι ημέρες.
Ως εκ τούτου θα πρέπει να επικοινωνείτε με το φαρμακείο για την διάθεση των φαρμάκων πριν τον προγραμματισμό της θεραπείας
Ο προϊστάμενος του Φαρμακείου».


Ποιο ακριβώς είναι το συγκεκριμένο Νοσοκομείο έχει δευτερεύουσα σημασία για τον απλούστατο λόγο ότι ανάλογη κατάσταση επικρατεί σχεδόν στα περισσότερα αν όχι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Το έγγραφο αυτό περιγράφει με τον πιο λιτό αλλά και σοκαριστικό τρόπο τι συμβαίνει σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία όπου, όπως σας έγραφα από την Πέμπτη «ειδικά οι καρκινοπαθείς βρίσκονται ύστερα από την εντολή αυτή – να μην διατίθενται κονδύλια- στο έλεος του Θεού αφού δεν μπορεί να γίνει προμήθεια των φαρμάκων τους μέχρις ότου το ...επιτρέψει το φοβερό δίδυμο Ξανθού – Πολάκη που καταστρέφει καθημερινά ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο χώρο της Υγείας». Μάλιστα όπως διαβάζω κι εγώ σήμερα στο ίδιο έγγραφο «το πρόβλημα θα επιδεινώνεται όσο περνούν οι ημέρες...»


Η σημερινή μου αποκάλυψη είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στον κ. Ξανθό και στον κ. Πολάκη. Δεν περιμένω φυσικά να ευαισθητοποιηθούν, ειδικά ο δεύτερος. Το πολύ πολύ να αρχίσει να κραυγάζει πάλι ... «είναι όλα ψέμματα». Η τραγωδία που ζουν όμως οι Έλληνες -γιατροί, εργαζόμενοι και ασθενείς- στα νοσοκομεία είναι αληθινή, απολύτως αληθινή! 
Μαυρογιαλούρος
http://www.press-gr.com/2017/01/blog-post_4966.html