11 Ιαν 2017

Νέα Μόρια στην Θεσσαλονίκη: Καροτσάκια μωρών στα χιόνια - Πού πήγαν τα 70 εκατ. ευρώ κε Μουζάλα;

Έκθετος στην κοινή γνώμη αλλά και στους Ευρωπαίους εμφανίζεται για ακόμα μια φορά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μετά την αποκάλυψη ότι 70 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί
 για να ληφθούν μέτρα για την προστασία των προσφύγων από τον χιονιά, και ενώ στη Μόρια συνεχίζουν να επικρατούν για πέμπτη ημέρα τραγικές συνθήκες στον καταυλισμό.
Τις δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας της χώρας, καθώς και το αποτυχημένο σχέδιο δράσης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής, ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι τον περασμένο Ιούνιο δόθηκαν στην Ελλάδα 70.000.000 ευρώ για την «χειμωνοποίηση» όπως ακριβώς ανέφερε των προσφύγων
Ο Τάκης Χατζής υπογράμμισε, επίσης, ότι ο αρμόδιος υπουργός είναι υποχρεωμένος να δώσει απάντηση για τις δαπάνες στις οποίες τελικά ξοδεύτηκε το εν λόγω, τεράστιο ομολογουμένως, ποσό.
Όπως, δε, ανέφερε, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλες ο κ.Μουζάλας είναι έκθετος απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην ίδια παρέμβασή του ο Τάκης Χατζής έκανε λόγο για 520 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για εθνικά προγράμματα, καθώς και στα 420 εκατ. ευρώ που αφορούν εθνικιστική βοήθεια στον ΟΗΕ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα 47 εκατ. ευρώ που έδωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Νέα ''Μόρια'' στη Θεσσαλονίκη

Ενώ ακόμα δεν έχει βρεθεί οριστική λύση για τα όσα έχουν εκτυλιχθεί τις τελευταίες ημέρες στη Μόρια, με τα χιόνια να έχουν καταπλακώσει τις σκηνές και τους πρόσφυγες να προσπαθούν να ζεσταθούν με όποιο τρόπο βρουν μπροστά τους, φαίνεται πως υπάρχει ένα δεύτερο κρούσμα ανεπαρκούς καταυλισμού, αυτή τη φορά στον καταυλισμό στα πρώην κτίρια της Softex, έξω από την Θεσσαλονίκη.Προβολή εικόνας στο Twitter

Προβολή εικόνας στο Twitter

Η εικόνα του επίσημου καταυλισμού της , κοντά στη Θεσσαλονίκη. Ο καταυλισμός αυτός είναι «προσαρμοσμένος για τον χειμώνα».
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση των ''Γιατρών Χωρίς σύνορα'' που συνοδεύεται με φωτογραφία, στον χώρο επικρατεί το απόλυτο χάος με το χιόνι, με τα κοντέινερ να είναι ντυμμένα στα λευκά, ενώ κάποια υφάσματα να είναι τοποθετημένα όπως όπως, μήπως και μπορέσουν να παράγουν λίγη ζέστη.
Την ίδια στιγμή, καροτσάκια μωρών απεικονίζονται να είναι... κυριολεκτικά μέσα στο χιόνι. 
Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης σήμερα επικρατούν συνθήκες πολικού ψύχους, ενώ η χιονόπτωση είναι συνεχής από το πρωί.
Να θυμίσουμε ότι την ίδια στιγμή, σε τραγική κατάσταση παραμένουν οι πρόσφυγες στη Μόρια, ενώ το μεσημέρι έφτασε στο λιμάνι της Λέσβου το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα βρουν στέγη κάποια από τα χιλιάδες άτομα που τις προηγούμενες ημέρες ήταν κυριολεκτικά μέσα στο κρύο.
 http://newpost.gr/