3 Δεκ 2016

Η ΔΗΜΑΡίτισσα με το λαμόγιο άντρα με το πλαστό πτυχίο, νέα γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Τη θέση του Κωστή Παπαϊωάννου πρώην γενικού γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο οποίος υπέβαλε παραίτηση όταν ανέλαβε υπουργός ο Σταύρος Κοντονής ανέλαβε πριν από λίγο με απόφαση του υπουργού η κ. Μαρία Γιαννακάκη.


Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Παπαϊωάννου είχε αποχωρήσει αφήνοντας αιχμές ότι δεν χωρεί καμία θεσμική υποχώρηση. «Στη σημερινή συγκυρία κάθε θεσμική υποχώρηση κοστίζει πολύ ακριβά, είτε αφορά στις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας είτε στα θεμελιώδη δικαιώματα των προσφύγων», είχε δηλώσει συγκεκριμένα ο κ. Παπαϊωάννου.

Η Μαρία Γιαννακάκη είναι πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
Γεννήθηκε to 1969 στον Πειραιά και μεγάλωσε στη Νίκαια. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακά στο Παρίσι[1].
Ήταν ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Εξελέγη βουλευτής Β' Πειραιά με τη Δημοκρατική Αριστερά στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012.
Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Παρέμβαση για την Αττική - Δημοκρατική Οικολογική Κίνηση», υποστηριζόμενη από τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους. Εξελέγη περιφερειακή σύμβουλος συγκεντρώνοντας 28.601 ψήφους και ποσοστό 1,76%.
Στο 4ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς τον Ιούνιο του 2015 ήταν υποψήφια πρόεδρος του κόμματος. Βγήκε δεύτερη πίσω από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο λαμβάνοντας ποσοστό 40,84% και 241 ψήφους.
Αποχώρησε από τη Δημοκρατική Αριστερά τον Αύγουστο του 2015, λόγω της διαφωνίας της με την απόφαση του κόμματος για εκλογική συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ.

http://dexiextrem.blogspot.gr/2016/12/blog-post_458.html