23 Οκτ 2016

«Το επόμενο βήμα για τη Θράκη»… ο Ευρ. Στυλιανίδης το έκανε στην Κομοτηνή με Χατζηγιάννη! [videos]

Ασφυκτικά γέμισε το κεντρικό αμφιθέατρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη (δεύτερη) παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη «ΘΡΑΚΗ: Το επόμενο βήμα…», το οποίο αναλύει ιστορικά την ...
κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για να γίνουν τα επόμενα βήματα, ώστε να κρατήσει τον διαπολιτισμικό της χαρακτήρα, που την έχει κάνει παράδειγμα συμβίωσης στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης
Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η σύνθεση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, έναυσμα για την οποία αποτέλεσε το βιβλίο αυτό, σύμφωνα και με τις δημόσιες δεσμεύσεις του νυν ΥΠΕΞ και του ΠτΔ.
Το βιβλίο εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί, ενώ προχωρά και η μετάφρασή του, με στόχο το μήνυμά του για τη Θράκη να φτάσει στα πέρατα της γης, σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητές της και ενδεχομένως να στηρίξουν όλη την προσπάθεια που γίνεται εδώ και χρόνια.
Να υπενθυμίσουμε πως η ιδέα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής ξεκίνησε από την παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα, ενώ όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το RPNtv.gr αυτή αρχίζει να παίρνει επιτέλους «σάρκα και οστά» τις αμέσως επόμενες ημέρες, μιας και ήδη έχουν ορίζονται αντιπρόσωποι από όλα τα κόμματα.
Τη συγκίνηση του για την παρουσίαση του βιβλίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, εξέφρασε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Το σημαντικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τη Θράκη και το βιβλίο επιβεβαίωσε ο κ. Άγγελος Συρίγος, συγγραφέας και επίκουρος καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου
Για τα θέματα της Θράκης αλλά και τη σύσταση της διακομματικής μίλησε ο κ. Μανώλης Κοττάκης.
Μετά το πέρας της παρουσίασης, όπως σας είχε αποκαλύψει το RPNtv.gr ο γνωστός τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης, τραγούδησε για την Θράκη, όντας παιδί προσφυγικής οικογένειας, γεννημένος στην Κερύνεια.
Μιλώντας αποκλειστικά στο RPNtv.gr ο συγγραφέας επεσήμανε πως: «Η φωνή του Μιχάλη Χατζηγιάννη δυναμώνει την φωνή μας και στην Κύπρο», ενώ εκμυστηρεύθηκε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα σχεδιάζουν από κοινού με το δημοφιλή καλλιτέχνη μεγάλη εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου για τη Θράκη και στη Μεγαλόνησο, υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Βουλής.
http://rpntv.gr/