23 Οκτ 2016

Θα έκανες σεξ μπροστά στην κάμερα για 450 ευρώ; Πανεπιστήμιο σε 'προσλαμβάνει'

Νεαρά ζευγάρια, χωρίς ενδοιασμούς και ντροπές, ζητάει πανεπιστήμιο της Βρετανίας, για να τα βιντεοσκοπήσει την ώρα που κάνουν σεξ. Οι συμμετέχοντας μάλιστα, δεν θα περιοριστούν στην ικανοποίηση από την πράξη αλλά θα πληρωθούν κιόλας.

Όλα αυτά, στο πλαίσιο καμπάνιας που ετοιμάζει το πανεπιστήμιο για τη χρήση προφυλακτικού, και η οποία έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα.
Υπεύθυνο για την αναταραχή είναι το πανεπιστήμιο του Κόβεντρι, το οποίο προσφέρει περίπου 450 ευρώ σε κάθε ένα από τρία συνολικά ζευγάρια, ηλικίας 18-25 ετών, τα οποία θα κάνουν σεξ μπροστά στην κάμερα σε "φυσικό περιβάλλον", όπως είναι τα σπίτια τους και τα αυτοκίνητά τους.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του εν λόγω project, θα υπάρχουν "όμορφα πλάνα" και θα χρησιμοποιηθούν "πραγματικά και αγαπημένα ζευγάρια, σε συναινετικές σχέσεις". Η επικεφαλής της καμπάνιας, δρ. Κέιτι Νιούμπι υποστήριξε ότι τα βίντεο έχουν στόχο να δείξουν ότι το σεξ μπορεί να είναι απολαυστικό και ικανοποιητικό ακόμα και με τη χρήση προφυλακτικού.
"Τα βίντεο έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι διαθέσιμα σε άτομα άνω των 18 ετών στην ιστοσελίδα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια σειρά από διαφορετικά προφυλακτικά και να επιλέξουν ποιο προτιμούν ενώ στην ιστοσελίδα θα υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας προφυλακτικών. Σε άλλα βίντεο θα φαίνονται νέοι άνθρωποι να μιλούν για τη χρήση προφυλακτικού", πρόσθεσε η Νιούμπι.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη καμπάνια αποτελεί τμήμα του project "Chance 2 Change", που "τρέχει" το πανεπιστήμιο και υποστηρίζεται οικονομικά από το κρατικό Ιατρικό Συμβούλιο Έρευνας.
Οι αντίθετες απόψεις πάντως είναι ουκ ολίγες. Ο Κρις ΜακΓκόβερν, πρόεδρος της εκστρατείας για την αληθινή παιδεία, δήλωσε ότι "αγωνίζεται να καταλάβει γιατί το πανεπιστήμιο αισθάνεται την ανάγκη να μπει σε τέτοια εδάφη". "Το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει από ταινίες σεξ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να επικοινωνήσουν το μήνυμά που θέλουν, χωρίς να πληρώσουν ζευγάρια για να φτιάξουν δικά τους πορνογραφικά βίντεο", πρόσθεσε ο ίδιος στην Daily Mail.
Η Μάργκαρετ Μόρισεϊ, πρόεδρος συλλόγου γονέων, επεσήμανε ότι οι φοιτητές που θα δεχτούν να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους βίντεο, "θέτουν σε κίνδυνο" τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. "Προσβάλλουν τη νοημοσύνη των φοιτητών τους, θεωρώντας ότι χρειάζονται τέτοια εκπαιδευτικά βίντεο. Λόγω του διαδικτύου, αυτά τα βίντεο μπορούν να κυκλοφορούν για χρόνια", τόνισε.
Πηγή: RT