20 Σεπ 2016

Δήλωση σοκ από Φίλη: “Με ποιον ήταν η εκκλησία στην χούντα και στην κατοχή;”

Eyθύνες στην εκκλησία για τη στάση της την περίοδο της κατοχής και της χούντας επέρριψε ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Η εκκλησία εχει συμβάλλει στην ηθική εκπτωση της κοινωνίας, τόνισε ο κ. Φίλης διερωτώμενος με «ποιο μέρος ήταν η εκκλησία και που ήταν στη χούντα και στην κατοχή». Διευκρίνισε δε ότι για τους λόγους αυτούς στη συνταγματική αναθεώρηση θα προωθηθεί ρύθμιση για ένα ουδετερό-θρησκο κράτος.
Με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη η Aρχιεπισκοπή ζήτησε την κασέτα της εκπομπής με σκοπό να διαπιστώσει αν εγείρονται νομικά θέματα από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας.

Αρχιεπισκοπή: "Απάντησή μας, το έργο μας"


Η μόνη απάντηση που αρμόζει σε όποιον υβρίζει ή συκοφαντεί την εκκλησία είναι το ίδιο της το έργο για τους πλέον αδυνάμους για τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας πέρα από κάθε διάκριση και για αυτούς του οποίους απευθύνονται πολλοί με πολλά λόγια και κανέναν λόγο, απαντά με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη, ο εκπρόσωπος τύπου της αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης.
Νωρίτερα, αιχμές κατά του κ. Φιλη , χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, άφησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα και επικίνδυνα πράγματα» με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών.
«Το υπουργείο είναι πάντοτε ανοικτό στο διάλογο με την Εκκλησία και προσωπικά με τον Αρχιεπίσκοπο, με τον αυτονόητο αμοιβαίο σεβασμό των διακριτών θεσμικών ρόλων», ήταν η απάντηση του Νίκου Φίλη.
http://www.thepressroom.gr/