27 Σεπ 2016

Ίντριγκες και παρασκήνιο για το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Της Δήμητρας Γιαννακέα
Το τελευταίο διάστημα φάνηκε ότι το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, είχε μπει σε ομαλή τροχιά, μάλλον τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και ..
έχουν ανοίξει συζητήσεις που σίγουρα δεν θα έχουν και το καλύτερο αποτέλεσμα. Αναμφίβολα για το περιβάλλον Μητσοτάκη, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό άλλο ένα συνέδριο-φιάσκο μετά από εκείνο της Θεσσαλονίκης.
Αν και το στενό περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ διέρρευσε πως η επιλογή για νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι ο Κώστας Δέρβος, στο παρασκήνιο εκδηλώνονται και άλλες υποψηφιότητες Αυτό που άφηναν να εννοηθεί ήταν ότι δεν θα υπάρξει καμία αντίδραση ούτε κάποια κόντρα υποψηφιότητα στην προεδρική επιλογή Δέρβου.  
Εδώ και λίγες ημέρες εμφανίζεται ως υποψήφιος πρόεδρος ο Ανδρέας Καρασαρίνης, προερχόμενος από τις οργανώσεις ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ Μυτιλήνης. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι ο Καρασαρίνης είναι επιρροής Σμυρλή και Σκιαδόπουλου. Ο μεν πρώτος είναι Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος και ο δεύτερος στην Διοικούσα Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ. Τώρα, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν, ή ο Καρασαρίνης δεν επηρεάζεται πλέον απ’ την “ομάδα” του ή κάποιο αντάρτικο αρχίζει να εκδηλώνεται από πλευράς ανθρώπων που ανήκουν στο επιτελείο Μητσοτάκη, ως αντίδραση για την επιλογή Δέρβου. Εκτός όλων αυτών, άγνωστη μένει ακόμα η στάση που θα κρατήσουν οι οργανώσεις της Θεσσαλονίκης που σίγουρα δεν έχουν και τις πιο αγνές προθέσεις για το επικείμενο Συνέδριο.
Άλλο ένα θέμα που φαίνεται να  προκαλεί προστριβές είναι η εγγραφή υποψηφίων συνέδρων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε. Ενώ στην αρχή, όλοι σχεδόν, μιλούσαν για μία διαφανή διαδικασία, ήδη υπάρχουν πολλές φωνές  που μιλάνε για σοβαρές παρατυπίες. 
Απ’  ότι πληροφορούμαστε τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και έγγραφες καταγγελίες που θ’ αφορούν υποψηφίους συνέδρους της ΟΝΝΕΔ που όμως κατέχουν και αιρετή θέση στο κόμμα, πράγμα που δεν είναι συμβατό με το νέο κανονισμό του Συνεδρίου.
Φαίνεται ότι η πορεία προς το Συνέδριο του Οκτωβρίου αρχίζει να έχει πάλι προβλήματα και σκιές, πράγμα που δεν θ’ αρέσει καθόλου στο περιβάλλον Μητσοτάκη ούτε στον ίδιο. 
http://www.parapolitika.gr/