26 Σεπ 2016

Ο Κοντομηνάς δεν είχε 5 εκατ. ευρώ για να μην τον μπαγλαρώσουν, αλλά έχει 61 εκατ. ευρώ για τηλεοπτική άδεια

Κοντεύουν περίπου τρία χρόνια από τότε που ο ισχυρός άνδρας του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς - ο οποίος μετά τον αποκλεισμό του από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έχει εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση
σε βάρος της κυβέρνησης και των ανταγωνιστών του - είχε βρεθεί κατηγορούμενος για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και συγκεκριμένα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων. 
Τότε, το Δικαστικό Συμβούλιο που είχε συγκληθεί για να λύσει τον γόρδιο δεσμό για την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία, είχε αποφασίσει να επιβάλλει αυστηρούς περιοριστικούς όρους στον ίδιο, μεταξύ των οποίων ήταν: απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και ΚΥΡΙΩΣ η καταβολή χρηματικής εγγύησης - μαμούθ, ύψους 5 εκατ. ευρώ. 
Και εδώ αρχίζουν τα περίεργα: Η εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου είχε εισηγηθεί - σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής - στον ανακριτή να μειωθεί κατά ένα εκατομμύριο ευρώ η χρηματική εγγυοδοσία που αντιστοιχεί στο νούμερο που προαναφέραμε. 
Προσφυγή για μείωση της εγγύησης, βάσει της οποίας είχε αφεθεί ελεύθερος, είχε υποβάλει ο ίδιος ο επιχειρηματίας επικαλούμενος οικονομική δυσπραγία.
Φαίνεται, όμως, ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Ο ίδιος επιχειρηματίας που δεν είχε 5 εκατ. ευρώ το 2014 για να μην τον μπουζουριάσουν και επικαλείτο οικονομική δυσπραγία, σήμερα έχει όχι πέτε, αλλά 61 εκατ. ευρώ (!!!;;;) για να πάρει τηλεοπτική άδεια. Και την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά τα παράδοξα, με όχημα τον Alpha εξαπολύει επιθέσεις στους ανταγωνιστές του αναφορικά με τις οικονομικές και ΟΧΙ ΜΟΝΟ δυνατότητές τους. Χθες ήταν ο Καλογρίτσας. Σήμερα είναι ο Ιβάν Σαββίδης. 
Ξαναγράφουμε: Περίεργα πράγματα. Αλλά θα ασχοληθούν οι αρμόδιοι... φανταζόμαστε.
periodista.