29 Ιουλ 2016

Καταγγελία-σοκ από τους "Αδιάφθορους": Αστυνομικός αυτοκτόνησε στα Χανιά μετά από bullying αξιωματικών της ΕΛΑΣ και περιβάλλοντος πρώην βουλευτή!


Σε μια νέα σοβαρή καταγγελία προχωρούν με μήνυμά τους στο Candianews οι "M.A.A.K (Μάχιμοι και Αδιάφθοροι Αστυνομικοί Κρήτης)",
αναφερόμενοι στην αυτοκτονία ενός 45χρονου αστυνομικού στα Χανιά, τον Ιούνιο του 2013. Όπως ισχυρίζονται, ο αστυνομικός οδηγήθηκε στην αυτοκτονία έξω από το νεκροτομείο Χανίων καθώς ήταν θύμα  bullying από "μια παρέα από αξιωματικούς, πολίτες και στενό περιβάλλον πρώην Βουλευτή"!
Οι Μ.Α.Α.Κ. αναφέρουν ότι ψάχνουν επί 3 χρόνια την υπόθεση αυτή και μάλιστα είναι ο λόγος που υπάρχει η ομάδα τους. Έχουν διαπιστώσει κακή διαχείριση από αξιωματικούς και άλλους παράγοντες που οδήγησαν τον 45χρονο Αντώνη, όπως ήταν το όνομα του αστυνομικού, στην αυτοκτονία που συγκλόνισε τότε το πανελλήνιο.
Αφορμή, κατά την καταγγελία των "Μάχιμων και Αδιάφθορων Αστυνομικών", ήταν μια υπόθεση κατοχής ναρκωτικών με πρωταγωνιστή μέλος γνωστής οικογένειας στα Χανιά που, εκτός των άλλων, είχε και ένα θύμα στις διαμάχες της νύχτας. Ο 45χρονος αστυνομικός υπηρετούσε στα ΤΑΕ, ήταν εκείνος που προχώρησε στη σύλληψη, αλλά ο συλληφθείς καλύφθηκε και από αξιωματικούς αλλά και το περιβάλλον πολιτικού παράγοντα, με συνέπεια στην ουσία ο μετέπειτα αυτόχειρας να υποβαθμιστεί και να παραγκωνιστεί με όλες  τις φήμες που μπορεί να ακολουθούν μια τέτοια εξέλιξη...
Γράφουν σχετικά στο μήνυμα που έστειλαν στο Candianews σχετικά με την αυτοκτονία:
"Όταν πρωτο-ασχοληθήκαμε με την υπόθεση , εξαιτίας της οποίας υπάρχουμε , διαγνώσαμε κακοδιαχείριση του θέματος από αξιωματικούς υπεύθυνους τότε , κατά την αστυνομική προανάκριση . Ολοκληρώνοντας το ψάξιμο μετά από 3 χρόνια όμως , καταλήξαμε στην αιτία που δεν είναι άλλη , από το με δόλο αφόρητο bullying που το άσκησαν μια παρέα από αξιωματικούς , πολίτες , και στενό περιβάλλον πρώην Βουλευτή . Τα ονόματά τους οι κινήσεις τους , οι επαφές τους , τα κίνητρά τους και αναλυτικά όλη η υπόθεση οδεύει ήδη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες με τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία".
Ο 45χρονος αστυνομικός, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, είχε αυτοκτονήσει στις 11 Ιουνίου 2013 έξω από το νεκροτομείο Χανίων, με το υπηρεσιακό του περίστροφο.
Διαβάστε την καταγγελία:
"Ήταν απόγευμα προς σούρουπο  Τρίτης (11-06-2013) , όταν ένας αδελφικός μας φίλος , ένας αγαπητό μας συνάδελφος , ένας εξαιρετικός αστυνομικός και πατέρας , με καρδιά μικρού παιδιού και παρατσούκλι ΄ανθρώπα ΄ λόγο σωματικής διάπλασης ,  κατευθύνθηκε στο χώρο έξω από το νεκροτομείο Χανίων , έστρεψε το όπλο του και έβαλε τέλος στην ζωή του , εκεί , μπροστά από την πόρτα του Νεκροτομείου για να μην ταλαιπωρήσει τους δικούς του με την μεταφορά του. Ο Ιατροδικαστής  Μπελιβάνης σοκαρισμένος έλεγε ,  δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ήταν πάντα η χαρά της παρέας , γιατί ; Αμέσως , φήμες . Ήταν άρρωστος , είχε ψυχολογικά προβλήματα , ήταν πιεσμένος , ήταν μπλεγμένος.
Όταν πρωτο-ασχοληθήκαμε με την υπόθεση , εξαιτίας της οποίας υπάρχουμε , διαγνώσαμε κακοδιαχείριση του θέματος από αξιωματικούς υπεύθυνους τότε , κατά την αστυνομική προανάκριση . Ολοκληρώνοντας το ψάξιμο μετά από 3 χρόνια όμως  ,καταλήξαμε στην αιτία που δεν είναι άλλη , από το με δόλο αφόρητο bullying που το άσκησαν μια παρέα από αξιωματικούς , πολίτες , και στενό περιβάλλον πρώην Βουλευτή . Τα ονόματά τους οι κινήσεις τους , οι επαφές τους , τα κίνητρά τους και αναλυτικά όλη η υπόθεση οδεύει ήδη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες με τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.
Το αίμα του Αντώνη ζητάει δικαιοσύνη.
 Η υπόθεση του Γιακουμάκη φαντάζει πταίσμα μπρος σε αυτήν  όπως προκύπτει από το σημείωμα που άφησε πίσω του ο Αντώνης , ενώ ο επιπρόσθετος λόγος που αναφερόμαστε , είναι να καταδείξουμε το φαινόμενο για να προλάβουμε παρόμοια συμβάντα με αυτοκτονίες άλλων αστυνομικών με όπλο το bullying με πηλίκιο.
 Ιστορικό:
 Στις 10.5.2013 συλλαμβάνεται από το Τ.Α.Ε Χανίων και ύστερα από πληροφορίες που είχε ο Αντώνης , ο Κ.Α , αφού βρέθηκαν μεταξύ άλλων , 40 γραμμάρια κοκαΐνης περίπου σε σακουλάκια και μια ζυγαριά σε χώρο της ΤΥΕ-88… μοτοσυκλέτας ιδιοκτησίας του  ( η 3008/12/33-θ  από 11.5.2016 δικογραφία και η 7001/2/2-ρνστ από 1.6.2013 αναφορά ΤΑΕ Χανίων , σχετικές  ) .  Ο Κ.Α ήταν γιος της Κ.Κ γνωστής ιδιοκτήτριας μπαρ , ο άνδρας της οποίας δολοφονήθηκε από ανθρώπους της νύκτας , ενώ η ίδια φέρεται χρήστης . Ενώ ο Κ.Α ήταν προσαγόμενος στο τμήμα δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, - διοικητής του οποίου ήταν ο Θ.Δ εξάδελφος ανώτερου Αξιωματικού από τα Χανιά  και τώρα απόστρατου που ήταν κουμπάρος του Αντώνη – κατέφθασαν ένας ανώτερος και δύο μικρότεροι αξιωματικοί ,  ένας ακόμα από το στενό περιβάλλον γνωστού Βουλευτή Χανίων για την αγάπη του στο Αλκοόλ, και ο πληροφοριοδότης Π.Α του Αντώνη, αργότερα. Ο Ανώτερος αξιωματικός παρακολουθούσε τον Αντώνη στο στέκι του, σε μαγαζί που βρισκόταν εντός της αγοράς Χανίων για λόγους που θα κληθεί να διευκρινίσει.
Εκεί ο Κ.Α ισχυρίστηκε ότι του την έστησαν και τότε περιέργως κλήθηκε ο Αντώνης για να δώσει εξηγήσεις επιτόπου. Κάτι , που εάν χρειαζόταν θα έκανε στον Ανακριτή και μόνο . Όταν προσήλθε πολύ γρήγορα βρέθηκε απολογούμενος , αφού όλοι πήραν περιέργως το μέρος του Κ.Α , ακόμα και ο Π.Α . Αποτέλεσμα ήταν ο Αντώνης να βάλλεται από παντού πλέον με σκοπό να ΄κλείσει΄ το θέμα και να την βγάλει καθαρή ο Κ.Α . Η κοκαΐνη όμως δεν μπορούσε να κρυφτεί . Έτσι η πίεση μεγάλωσε , τον έδιωξαν από το Τ.Α.Ε και τον τοποθέτησαν σκοπό στο Α.Τ Χανίων για παραδειγματισμό, παράλληλα αναπτύχθηκε φήμη ότι εμπλέκεται σε κυκλώματα ναρκωτικών , ότι είναι τελειωμένος . Η πίεση μεγάλωσε ακόμα περισσότερο όταν άρχισε να απομονώνεται από τους γύρω του  εξαιτίας των σε βάρος του αυτών εξελίξεων . Γρήγορα η υπόθεση έλαβε και άλλες διαστάσεις ,αφού ,προστέθηκε – άσχετα - η κόντρα δύο Βουλευτών όπου το περιβάλλον εκάστου κατηγορούσε το περιβάλλον του άλλου – ο Αντώνης ήταν στο στενό περιβάλλον του αντίπαλου βουλευτή – για τις σχετικές με την υπόθεση εξελίξεις , και η κόντρα μεταξύ δύο ανώτερων αξιωματικών οι οποίοι παρακολουθούσαν πλέον ο ένας τον άλλο , πάλι όμως στην βάση της κόντρας των δύο Βουλευτών  . Η κοινή γνώμη – της νύκτας – των Χανίων έκανε πλέον λόγο για κόντρα μεταξύ των δύο μεγάλων κυκλωμάτων διακίνησης σκληρών Ναρκωτικών που μονοπωλούσαν τότε την διακίνηση , για μάχη επικράτησης . Ένα επίπεδο διακίνησης που κανείς δεν τολμά για χρόνια να ακουμπήσει.
Όλα αυτά γονάτισαν τον Αντώνη , επηρέασαν την κρίση του . Πριν αυτοκτονήσει είχε περάσει από  Νεκροταφείο όπου κάθισε μισή ώρα περίπου .Σήμερα σε ένα συμπέρασμα συμφωνούν σχεδόν όλοι , ΄οι δικοί του αξιωματικοί τον έφαγαν"
 Η ανθρώπινη ζωή ,  η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν αξίζει τέτοιες μεταχειρήσεις και τέτοια κατάληξη , ειδικά από έμπειρους αστυνομικούς που γνωρίζουν τις συνέπειες του bullying με πηλήκιο , και της παρατεταμένης ψυχολογικής πίεσης που θα μπορούσαν να αποφύγουν  , που έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικοί με περισσότερη συναδελφικότητα και κάνοντας τα αυτονόητα.
M.A.A.K (Μάχιμοι και Αδιάφθοροι Αστυνομικοί Κρήτης)"
ΜΑΑΚ 1
ΜΑΑκ 2
http://www.candianews.gr/