29 Ιουλ 2016

ΔΕΝ θα βρεθει ενας να τους στειλει ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ?ΔΕΙΤΕ εδω τον ΣΑΜΑΡΑ και τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ που μας διαβεβαίωναν σε έντονο ύφος ότι το χρέος ήταν βιώσιμο. Αυτούς υπερασπίζεται ο κ Στουρνάρας

Η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου, του ΔΝΤ, μόλις χθες μας ενημέρωσε, ότι το ΔΝΤ, οι δανειστές και – προφανέστατα – όχι μόνον εκείνοι, ΓΝΩΡΙΖΑΝ καλά από
την πρώτη στιγμή ότι ΔΕΝ ήταν βιώσιμο το ελληνικό χρέος και ότι η ΔΙΑΣΩΣΗ της Ελλάδας απαιτούσε ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΜΕΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥς και μετά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεις. Εν τούτοις προκρίθηκε το 2010 να εφαρμοστεί ακριβώς το αντίθετο ώστε να “κερδηθεί χρόνος για τις ξένες τράπεζες να απαλλαγούν από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ” και να γλιτώσουν τον συστημικό κίνδυνο από την χρεοκοία της Ελλδας και το κουρεμα του χρέους…Επίσης το ΔΝΤ ομολογεί πως τότε – 2010 – υπέκυψε σε πολιτικές πιέσεις, αλλά … οι δικοί μας πολιτικοί και κυρίως Παπακωνσταντίνου, Σαμαράς, Βενιζέλος, δεν ήξεραν ούτε είχαν ακούσει … κάτι!!! Όταν όμως και ο ΥπΟικ της τότε κυβέρνησης και σημερινός Διοικητής της ΤτΕ, διορισμένος λίγους μήνες πριν την πτώση εκείνης της κυβέρνησης, Γιάννης Στουρνάρας, συνεχίζει με .., διαρροές, ή “άλλους” τρόπους, να υπερασπίζεται τα πεπραγμένα εκείνης της κυβέρνησης, τότε … κάτι “άλλο” έχει στο μυαλό του! Κάτι … “πολιτικό”, όπως “αναρωτήθηκε” και ο Υπ Επικρατείας Νίκος Παππάς χθες στη συνεντευξη στην ΕΡΤ!!!
Ιδού λοιπόν! Ας θυμηθούμε τι έλεγαν ο τότε πρωθυπουργός και ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για το χρέος:
«Με ρωτήσατε προηγουμένως κύριε Τσίπρα αν το χρέος είναι βιώσιμο. Ευτυχώς για την Ελλάδα, είναι. Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι», έλεγε στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας βεβαιότητα ότι τα επόμενα χρόνια το χρέος ολοένα θαμειωνόταν. Παράλληλα εξαπέλυε μύδρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ γιατί με την αμφισβήτηση των όσων “θετικών” για την οικονομία, παρουσίαζε η κυβέρνηση του, θεωρούσε ότι ” Υπονόμευε την ελληνική οικονομία στο εξωτερικό και τους επενδυτές…”! Ενώ τώρα, όσα λένε και κάνουν, ο ίδιος, τα εξαπτέρυγά του, ο πρόεδρος του κόμματός του, τα συστημικά ΜΜΕ που τον νοσταλγούν και που τόσο αθρώο δανεισμό είχαν αποκάυσει από τις τράπεζες, επί ημερών του, όσα λέιε ο Άδωνις και ο Βοριδης και ο Στουρναρας, είναι … “υποβοηθητικά της ελληνικής οικονομίας” !!!
Σαμαράς: Το χρέος είναι βιώσιμο δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από την πλευρά του, δήλωνε πως το χρέος έχει ήδη μειωθεί (με το περίφημο PSI) και η Ελλάδα χρειαζόταν μόνο «περιμετρικές αλλαγές», διατρανώνοντας τη βιωσιμότητα του χρέους. Μανία πάντα με την … “περίμετρο” ο … συμπαθής Ευάγγελος!!!
Βενιζέλος: Επιβεβαιώθηκε η βιωσιμότητα του χρέους
http://thefaq.gr/