4 Ιουν 2016

Αρνείται να δώσει οικονομικά στοιχεία ο Γκιρτζίκης!

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αρνήθηκε την παροχή οικονομικών στοιχείων, που ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου Νίκος Βακάλης προς χρήση ενώπιον των Δικαστικών Αρχών της
Ελληνικής Δημοκρατίας και προς τα Πειθαρχικά όργανα των FIFA , UEFA και ΕΠΟ!

O πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, Νίκος Βακάλης, ζήτησε με επιστολή προς τον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΕΠΟ, Π. Παπανικολάου, να του χορηγηθούν τα πλήρη στοιχεία των χρηματικών επιχορηγήσεων, που εκταμιεύθηκαν από το ταμείο της ομοσπονδίας προς τις Ενώσεις

Eπίσης ζητεί να του σταλεί κατάλογος των νομικών προσώπων που έχουν δανειοδοτηθεί από την Ε.Π.Ο τα τελευταία τέσσερα έτη, καθώς και της πάσης μορφής (υλικής και οικονομικής) ενίσχυσης που διατεθεί  σε Ενώσεις και Σωματεία.

Όπως υποστηρίζεται στην επιστολή τα στοιχεία ζητούνται προς χρήση ενώπιον των Δικαστικών Αρχών της Ελληνικής Δημοκρατίας και προς τα Πειθαρχικά όργανα των FIFA , UEFA και ΕΠΟ.

Στον πρόεδρο της ΕΠΣ Σάμου απάντησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης αρνούμενος την παροχή οικονομικών στοιχείων. Στην απάντησή του ο κ. Γκιρτζίκης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τα στοιχεία που ζητάτε αποτελούν μέρος της ετήσιας δραστηριότητας της ΕΠΟ το σύνολο της οποία θα παρουσιαστεί αναλυτικά στις Ενώσεις Μελή της στην διάρκεια των εργασιών της Τακτικής Γενική Συνέλευσης στην Αθηνα, Εκεί ενώπιον όλων των Ενώσεων – μελών μπορείτε να ζητήστε ότι στοιχεία θέλετε αφού πρώτα μελετήσετε καλά τον οικονομικό απολογισμό που θα σας διαβιβαστεί εντός των καταστατικών προθεσμιών, ώστε να λάβετε ολοκληρωμένες απαντήσεις».

 Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΠΟ κατηγορεί τον κ. Βακάλη για «άμεσες ή έμμεσες» απειλές επειδή κάνει αναφορά στη Δικαιοσύνη:

«Σας διαβεβαιώνω πως λαμβάνω υπόψη μου τις άμεσες ή έμμεσες απειλές που διατυπώνετε, καθώς εκτιμώ πως περιλήφθηκαν στη επιστολή σας υπό το κράτος «απόδειξης πίστης και νομιμοφροσύνης» που είναι πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις κακός σύμβουλος. Αντιπαρέρχομαι λοιπόν τα όσα περιλαμβάνονται στη τελευταία παράγραφο, σας καλώ να σκεφθείτε και να πράξετε με βάση την ποδοσφαιρική έννομη τάξη και να είστε βέβαιος πως θα είμαι έτοιμος να απαντήσω στην διάρκεια των εργασιών της ΓΣ σε ότι απορία έχετε ή όποια φαντασίωση υπηρετείτε».

 - See more at: http://www.sigmalive.com/sports/football/greece/337363/arneitai-na-dosei-oikonomika-stoixeia-o-gkirtzikis#sthash.FmCJUSg5.dpuf