29 Ιουν 2016

Ενας αριστος φοροτεχνικος εκανε ρομπα ολο το οικονομικο επιτελειο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ πως

Σήμερα το μεσημέρι , ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κος Χατζηδάκης και ο τομεάρχης Οικονομικών συν 10 σύμβουλοι τους , μας κάλεσαν , ως θεσμό , ΟΕΕ , να συζητήσουμε τα φορολογικά -ασφαλιστικά θέματα της Ελλάδας !!!!
Μετά τις σχετικές φιλοφρονήσεις , μεταξύ των
δυο πλευρών και τις αλληλοκολακίες , τα γνωστά δηλ ψευδοχαϊδογίματα , ο Πρόεδρος , θεσμικά και ευγενικά , όπως πάντα , παρουσίασε τις θέσεις του φορέα με σαφήνεια !!!! Και μέσα σε αυτό το ευγενικό και επιστημονικό κλίμα , που ο Φορέας μιλούσε και 10 νοματαίοι έγραφαν (τάχα ) τελείωσε το μέλι και πήρε τον λόγο ο Κολιός .
Σας ενημερώνω ότι ακολούθησε αμηχανία , άκρα του τάφου σιωπή , λιακάδα μετά την καταιγίδα και όλα τα σχετικά . Γιατί άραγε ; Τι τους είπα που δεν περίμεναν ; Για να δούμε :
Πρώτα τους είπα , ότι αισθάνομαι πολύ άνετα και χαλαρά μέσα στα γραφεία της ΝΔ γιατί αποτέλεσε για πολλά χρόνια τον Πολιτικό χώρο που με στέγαζε . Ακόμη τους είπα , ότι δεν με στεγάζει πλέον και ότι δεν νομίζω πως θα με ξανά στεγάσει και ποτέ . Γιατί ξύπνησα και δεν με πείθουν πλέον .
Ρώτησα Σταϊκούρα και Χατζηδάκη , αν γνωρίζουν ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ σήμερα σε αυτή την έρμη χώρα . Και αν γνωρίζουν , τι σκοπό έχουν να κάνουν για αυτό . Ρώτησα αν είναι διατεθειμένοι , να στηρίξουν τους Έλληνες , επιχειρηματίες , εργαζόμενους , ΕΕ , συνταξιούχους . Τους ρώτησα αν σε ένα επιτελείο ενός Υπουργείου , αποφασιστεί να αυξηθούν πι συντάξεις πχ από τα 450 ε στα 600 ε , αυτοί αν τα είχαν ως μόνα έσοδα τους το μήνα , θα τα έβγαζαν πέρα ; Εμ πως αποφασίζουν να τα βγάλουν πέρα οι άλλοι ; Κάτι πήγαν να μου πουν για μελέτες που λεν το Α και το Β . Τους είπα πως αυτές οι μελέτες τους έφαγαν μια ζωή , ψεύδη στοιχεία που μιλούν μεμονωμένα για για δεδομένη στιγμή , χωρίς νόημα και καμία ουσία !!!! Αν δεν χαρτογραφήσετε κύριοι το πρόβλημα , δεν θα βγάλετε ποτέ άκρη . Θα νομοθετείτε αστείους και αντί εθνικούς νόμους , μικρής διαρκείας και καμίας ουσίας . Κάτι ψέλλισαν για τα POS και την πάταξη της φοροδιαφυγής και εάν συμφωνώ . Τους ρώτησα : ξέρετε ; Καμία απάντηση : Ωρέ φιλαράκια , όταν σε 300.000 επιχειρήσεις , υπάρχει "κατάσχεση λογαριασμών " που δεν τους αφήνουν να κάνουν καμία συναλλαγή , τα POS θα φέρουν την πάταξη της φοροδιαφυγής ; Άκρα του τάφου σιωπή ; Τους μίλησα για το εξαφανισμένο είδος που "ονομάζεται ΕΛΛΗΝΑΣ ή ΞΕΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" για τις 75 άδειες που χρειάζεται μια επιχείρηση για να λειτουργήσει , για τους 35 φορείς που του ζητάνε να πληρώσει , για το ΚΡΑΤΟΣ που θέλει το 120% των κερδών του για φόρους και εισφορές . Είστε κύριοι έτοιμοι να πούμε αλήθειες ; Δεν μου απάντησαν !!!!! Μετά άρχισα τις προσωπικές αναφορές . Κύριε Χατζηδάκη , εσείς δεν είμασταν στο Υπουργείο Ανάπτυξης ; Ποιο το μεγάλο έργο που άφησες πίσω σου ; Οι 300.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν ; Το ιδιο και ο κος Σταϊκουρας ; Αυτά να περιμένουμε από τη Νέα Νέα Δημοκρατία ; Μήπως κύριοι , νομίσατε ότι πέρασαν 75 χρόνια από την τελευταία διακυβέρνηση του τόπου από τη ΝΔ και ο Έλληνας ξέχασε ; 1,5 χρόνος πέρασε , είναι φρέσκια η καταστροφή που κάνατε ; Γιατί να σας εμπιστευτεί ο Έλληνας ; Τι νέο του δείχνετε ; Τα κουπόνια στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ που λυσσάξατε να τα μαζέψετε για να εκλέξατε τους εκλεκτούς !!!! Αυτό είναι το νέο ; Εγώ θα ήθελα μια ΝΔ που θα μιλούσε ακόμη και για μια έξοδο από την ΕΕ υπό προϋποθέσεις ; Κλείσατε τις εφορίες , τα μεταφέρατε όλα στους λογιστές και.....; Τους μίλησα για το "τεκμαρτό εισόδημα από τα τεκμήρια διαβίωσης " όπου προσδιορίζονται ΕΣΟΔΑ ....χωρίς να υπάρχουν και πληρώνονται ...φόροι !!! Τους είπα για τις μεταβιβάσεις εταιρικών μεριδίων , μεταξύ γονέα-παιδιού ....που πληρώνονται φόροι !!!!! Τους είπα για την διαφωνία μου με την ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ και πως είναι ένα τεράστιο ΛΑΘΟΣ οπως έγινε !!! Τους είπα, τους είπα, τους είπα , τους τα είπα ΟΛΑ μα απολύτως ΟΛΑ . Με παραδείγματα που αγνοούσαν , με επιστημονική επάρκεια αλλά και λαϊκη αγανάκτηση .
Δεν ξαναμίλησε άλλος . Εκεί τελείωσε η συνάντηση .
Τελευταίο που τους είπα , ήταν πως , αυτά και με αυτό το ύφος , δεν τα ακούνε συχνά . Εκεί είναι το μέρος που μπαίνεις , προσκυνάς , ανάβεις το κερί , λες ευχαριστώ και φεύγεις !!!! Όχι εγώ όμως . Ξέρω , δεν έγινα καθόλου αρεστός , αλλά ξέρω και σας μεταφέρω σε όλους , πως ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ , τα άκουσαν όλα . Ζήτω συγνώμη από τον Πρόεδρο του ΟΕΕ που τον έφερα ίσως σε δύσκολη θέση , αλλά ΕΠΡΕΠΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ !!!!! Μίλησα για όλους εσάς , που νομίζουν πως επειδή δεν μπορείτε να τους τα ψάλετε , πως δεν ...υπάρχετε κιόλας !!!! Σας μετουσιώνω εγώ .
Δεν θα με ξανακαλέσουν νομίζω . Όμως τα παραμύθια ΤΕΡΜΑ !!!
Πάντως , φεύγοντας , σκέφτηκα να τους κόψω μια αποδειξούλα 1.500 ε για το σεμηνάριο που τους έκανα , αλλά με τόσα χρέη που εχει η ΝΔ , δεν θα έπαιρνα ποτέ !!! Σαν μαθητές πάντως , όλοι μαζί και οι δέκα , ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ μου ήρθαν !!!! Στο επόμενο μάθημα (δεν θα με καλέσουν όμως ) θα τους εφνιδιάσω !!! Θα τους πω :
Βγάλτε από μια λευκή κόλλα , σήμερα έχουμε ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ . Να δω αν τα θυμούνται !!!!!!!!!!!!!!

(Τελικά είμαι πολύ σπαστικός , αλλά μου αρέσει πολύ )