29 Ιουν 2016

Απόρρητο έγγραφο ΦΩΤΙΑ του Γιουνκέρ προς Κομισιόν: «Μη μιλάτε στους Βρετανούς»...ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ηταν οταν το εγραφε?

Αυστηρές οδηγίες να μην μιλούν σε Βρετανούς αλλά και να μην επισκεφθούν το «νησί» μέχρι η βρετανική κυβέρνηση να προχωρήσει τις διαδικασίες αποχώρησης φέρεται να ...
έχει δώσει ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ σε μέλη της Κομισιόν.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν με έγγραφό του που μοιράστηκε την Τρίτη σε μέλη της Κομισιόν, τους προσωπάρχες και τους διευθυντές τους ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν τώρα διαπραγματεύσεις «επίσημες ή ανεπίσημες» με τους Βρετανούς.
Το Politico, ισχυρίζεται πως έχει το εν λόγω έγγραφο στα χέρια του. Το έγγραφο φέρεται να έχει σημερινή ημερομηνία και να περιέχει οδηγίες να μην μιλούν σε Βρετανούς, να μην ταξιδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία και να μην απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία του Brexit.  Στο έγγραφο γίνεται λόγος ακόμα και για απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ Κομισιόν και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς οι δύο θεσμοί μάχονται σχετικά με το ποιος θα ηγηθεί της διαπραγμάτευσης για την αποχώρηση της Βρετανίας.
«Ζητήθηκε από όλες τις Γενικές Διευθύνσεις και τις υπηρεσίες της Επιτροπής να τηρείται αυστηρά η αρχή της μη διαπραγμάτευσης χωρίς την ειδοποίηση και τον κεντρικό ρόλο της Γενικής Γραμματείας», αναφέρει το σημείωμα του Γιούνκερ.
«Αυτό αφορά αιτήματα για εμφανίσεις σε άλλους οργανισμούς, ερωτήσεις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , απόψεις και ερωτήσεις από τα εθνικά κοινοβούλια, επισκέψεις των Επιτρόπων και υπαλλήλων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όλη τη σχετική αλληλογραφία και τα αιτήματα για πρόσβαση σε έγγραφα», έγραψε ο Γιούνκερ.

Πηγή: Politico